België 2015

   

België 2015

Opnieuw in maart 2015 een korte trip, nu naar België

 

Grobbendonk
Het is eind maart als we weer voor een aantal dagen onze camper uit de stalling ophalen voor een tripje. Ditmaal gaan we naar België. Op vrijdag aan het eind van middag passeren we via Tilburg en Goirle de Belgische grens. Bij Turnhout rijden we een stukje over de autosnelweg E34 richting Antwerpen. We overnachten op de gratis camperplaats in Grobbendonk (sitecode 6623). Deze cp, vlak bij de brandweerkazerne van Grobbendonk, ligt op 70 kilometer van ons huisadres. Het is een mix parkeerplaats met een deel gereserveerd voor campers. Er staat een stroomzuil en sanistation. Grobbendonk ligt vlak bij Herentals, ten oosten van Antwerpen.

Grobbendonk
CP Grobbendonk – sitecode 6623

Het is een nette plaats met voorzieningen. Stoom uit de zuil kost € 1,- voor 1 kWh. We hadden wel een slechte nachtrust vanwege wat rondhangende jongeren. Deze mensen waren niet vervelend, maar het gepraat op de parkeerplaats hield ons wel enigszins wakker.  In de buurt is er schijnbaar een discotheek. 

Wingene
Op zaterdagochtend vertrekken we rond een uur of tien richting de Belgische kust. Aanvankelijk wilde we naar camperplaats Kompas in Westende rijden, maar de weersverwachting is voor de komende dagen erg slecht. Regen en vooral veel wind tot storm wordt er voorspeld. We besluiten dan ook niet helemaal tot aan de kust te gaan, maar kiezen voor een cp bij een ijssalon/restaurant in Wingene. Bij Smart-ijs (sitecode 24474). Het is een rit van 128 kilometer via Antwerpen en Gent richting Brugge. Ten zuiden van die stad ligt Wingene.

Bij aankomst worden we kort nadat we de camper op de cp hebben geparkeerd hartelijk begroet door een van de eigenaren. De cp bij het restaurant en ijssalon ligt in het buitengebied van Wingene in de polder. We betalen het staangeld voor twee nachten. Bij gebruik van de bistro kost het staangeld niets, maar we zullen alleen maar als grote liefhebbers van vers gemaakt ijs gebruik maken van de ijssalon. De cp heeft alle voorzieningen zoals water innemen en lozen, chemisch toilet legen en stroom. Alles is inclusief de € 8,- per nacht, een koopje voor Belgische begrippen. We wandelen wat door het vlakke polder landschap en genieten bij terugkomst van het heerlijke ambachtelijke ijs.

Wingene1 Wingene2
CP Smart-ijs – sitecode 24474

Ook op zondag blijven we hier staan, maar het weer verslechterd zoals al eerder was voorspeld. Een heuse storm breekt los en wind en regen geselt de camper. De wind staat dwars op de camper en we staan helemaal niet beschut. Hierdoor heeft de sterke wind vrij spel en de camper schut flink heen en weer. Omdat we als enige hier staan, besluit ik binnen aan de eigenaren te vragen of we de camper wat mogen verplaatsen tot voor de grote roldeur van het pand. Daar staan we dan in de luwte en bovendien met de kop in de wind. De uitbater vindt het geen probleem als we maar een meter van de deur blijven. Na het verplaatsen merken we amper nog iets van de stormwind en keert voor ons de rust weder. We kunnen nu zelfs weer de schotelantenne op het dak van de camper uitklappen en wat tv kijken. Een prima zet dus.

Herselt
Na een onstuimige en natte zondag gaan we weer terug oostwaarts. Het weer is duidelijk opgeknapt en de zon schijnt als we op maandagochtend de snelweg oprijden richting Gent. Bestemming is Herselt. Bij Taverne Mie Maan (sitecode 8964). De taverne ligt vlak bij Westerlo, ten zuiden van Geel in een bosrijk gebied. De cp ligt achter de taverne en heeft buiten stroom geen voorzieningen. Bij het gebruik van een consumptie mag je hier gratis overnachten. Nadat we ons hebben geïnstalleerd melden we ons in de taverne en gaan we eerst lunchen. Die middag blijft het weer goed en maken we een flinke wandeling door het bos door middel van een bewegwijzerde route met knooppunten.

Herselt

 

Weert
Op dinsdagochtend gaat het verder in oostelijke richting naar Kinrooi. Deze plaats ligt vlak bij de Nederlandse grens bij Stramproy. Het waait weer verschrikkelijk hard, maar als we eenmaal de E313 snelweg oprijden hebben we de wind in de rug en rijdt het wat comfortabeler. Als we aankomen op de cp in Kinrooi zien we geen campers staan en is de plaats erg drassig vanwege de vele regenval. We besluiten verder te rijden en stellen de navigatie in op Budel. Onderweg in Weert komen we vlak langs de camperplaats van Paul en Corry (sitecode 11732). We zijn hier nog niet eerder geweest en besluiten deze plaats te kiezen voor de laatste overnachting deze trip. Ook omdat het weer erg onstuimig is willen we eigenlijk niet verder rijden. Bij het oprijden van het terrein worden we hartelijk begroet door Paul die ons help te delegeren naar een plekje. Hij nodigt ons uit om ’s avonds in de blokhut met mede camperaars voor de koffie met Limburgse vlaai. De CP ligt op een paar kilometer van het stadscentrum en omdat het even droog is wandelen we eerst daarheen. ’s Avonds na het avondeten in een onweersbui voegen we ons in de blokhut bij Paul en Corry en maken we kennis met camper vrienden uit België, Wales en Nederland. Het is een hele gastvrije plaats met alle voorzieningen, dicht bij het centrum van Weert. Wat ons betreft een aanrader en reden om hier nog eens terug te komen.

Weert
CP Weert – sitecode 11732

Op woensdag gaat het weer huiswaarts, met de kennis dat er op dinsdag, de dag dat we van Herselt naar Weert reden er veel vrachtwagens van de weg zijn geblazen door deze flinke voorjaarsstorm.