Eifel 2017

Eifel 2017

Mei 2017:  in de week van Hemelvaart naar de Eifel

Het was de bedoeling om op dinsdagavond 23 mei, kort na het werk, te vertrekken. Het prachtige weer, de camper die voor de deur al klaar staat en Anita die al vrij is, doet mij besluiten op maandagochtend aan mijn werkgever te vragen of ik eerder vrij mag pakken. Dat lukt, ik mag ook de dinsdag al vrij nemen en hiermee kunnen we dan toch nog een dag eerder dan gepland weg richting Eifel. Als ik kort na vijf uur thuis kom heeft Anita alles al vertrek klaar gemaakt en kunnen we eventueel deze avond al gaan rijden. Ik besluit me af te melden voor de wekelijkse repetitie van het orkest waarin ik speel en eten eerst wat en na een wasbeurt gaan we rond half zeven op weg richting Duitsland.

Waldfeucht

Waldfeucht

Eerste stop (111 km) wordt net over de grens vlak bij Montfort in het Duitse Waldfeucht. Hier is een camperplaats (sitecode 2711) die plaats biedt aan 16 campers. Als we tegen 20 uur aankomen zien we dat de plaats al redelijk vol staan, maar er zijn gelukkig nog een paar plekken vrij. Ook een stroomaansluiting is nog beschikbaar zodat we kort na aankomst de camper op de eerste overnachtingsplaats hebben staan. Het is een nette rustige camperplaats waar we voor vijf Euro mogen staan deze nacht.

Hellental

Na een rustige nacht worden we dinsdagochtend wakker en de zon schijnt al volop. Het zal deze hele week prachtig weer worden met temperatuur die geleidelijk op zal lopen van 21 naar 30 graden. Vandaag rijden we eerst naar het Greifvogelstation & Wildfreigehege Hellenthal in de Eifel. Een rit van 107 km van Waldfeucht. De route gaat hoofdzakelijk binnendoor en het verrast me een beetje dat onze navigatie ons weer terug Nederland in stuurt. We komen bij Sittard op de A2 en nemen van de gelegenheid gebruik in Urmond deze snelweg weer te verlaten en er boodschappen te doen. Want in de haast die we gisteren hadden bij ons eerdere vertrek moest er eigenlijk nog wel wat boodschappen worden ingeslagen. Na de korte stop gaat het via Heerlen en Aachen richting de drukke B258 naar Monschau. Na Monschau is de drukte voorbij en rijden we weer wat relaxter. De parkeerplaats bij het vogel en wildpark is ruim genoeg en het is er niet druk. We mogen het park ook met onze Berner in, maar ze mag helaas niet bij de roofvogelshow. Buiten dit afgebakende gedeelte wacht ik met Beau zodat Anita de show kan bekijken. Daarna lopen we het hele park door en genieten van de mooie dieren en het prachtige weer. Het park is mooi van opzet en ligt bijzonder prachtig op de heuvels van de Eifel. Een aanrader dus.

Eifel-2017-001 Eifel-2017-002 Eifel-2017-003

Na ons bezoek aan het park rijden we 15 km verder naar Udenbreth/Hellental (sitecode 2765) waar we overnachten op de camperplaats bij de Weißer Stein. Niet onbekend want we stonden een paar jaar geleden hier ook al eens.

Udenbreth-2017

 

HeimbachHeimbach-01

Het is de woensdag voor Hemelvaart als we vandaag een korte route rijden naar Heimbach. Heimbach is een kleine stad van zo’n 4400 inwoners in de Eifel in Duitsland. De stad ligt in het dal van de Roer, die rivier die bij Roermond in de Maas stroomt, vlakbij de stuwdam en het stuwmeer in deze rivier. Bovendien ligt Heimbach in het Nationalpark Eifel.

Bij het treinstation ligt de camperplaats die we in het vizier hebben om er twee nachten te gaan staan. De route is mooi, het is heel rustig op de weg en het laatste stukje van Gemünd naar Heimbach is stijl met veel bochten. Bij aankomst op de camperplaats valt het ons allemaal wat tegen. De camperplaatsen zijn wat aan de krappe kant. We besluiten hier niet twee maar een nacht te blijven en zoeken later wel een alternatief. Ondertussen verkennen we het  plaatsje en drinken we lekkere koffie op het terras van de burcht. Als we later terug zijn in de camper zien we de camperplaats vol lopen. Een oudere dame die de plaats op komt rijden wil haar camper naast onze camper plaatsen in het nog vrije vak en draait veel te vroeg in. Ondanks aanwijzingen van haar man botst ze met haar achterkant van haar camper tegen onze voorkant. De schrik zit er even goed in en als ik poolshoogte ga nemen zie ik gelukkig geen schade. Maar wat me dan wel irriteert is dat beide Duitse camperaars doen alsof er niets is gebeurd. Een beetje sarcastisch zeg ik tegen de dame: “sorry dat u tegen mijn camper bent gereden”. In de avond staat de plaats mudvol en kan er geen camper meer bij. Ondertussen heb ik met het camperplaatsen boek op schoot een alternatief gevonden om daar morgen heen te rijden.

Gerolstein

Gerolstein-01 Gerolstein-02

Omdat ik nu niet noordelijk wilde rijden nog zo vroeg in deze week voor een alternatieve plaats, gaan we verder de Eifel in en besluiten we te rijden naar Gerolstein. Hier ligt een ruime camperplaats (sitecode 890) bij het plaatselijke zwembad. We rijden deels over de Autobahn en binnendoor en komen nog voor de middag op deze mooie plaats aan. We vinden een goede plaats en besluiten hier wel twee nachten de blijven. We wandelen door het park, bezoeken het Naturkundemuseum Gerolstein en eten we op zijn Duits op advies van de dame aan de receptie van het museum in een restaurant vlak bij de camperplaats.

GangeltGangelt-2017

We twijfelen een beetje of we op zaterdagochtend ongeveer 30 km van Gerolstein naar Pronsfeld gaan of verder noordelijk. Omdat we grote drukte verwachten met terug kerend vakantieverkeer besluiten we naar Gangelt te rijden. Ook op deze camperplaats (sitecode 8212) zijn we al eens eerder geweest en de plaats ligt dicht bij de grens bij Sittard. De keuze die we maken valt goed, het is rustig op de weg en bij aankomst hebben we het geluk dat er nog één plek vrij is op de camperplaats. Het is er erg warm rond de 30 graden en we blijven in de buurt van de camper in de schaduw. Op zondagochtend als we gewekt worden door een onweersbui maken we ons op voor de thuisreis.

We hebben weer een prachtige week gehad en rijden voor de drukte uit naar huis.

Pinksteren

Het lange weekend van Pinksteren gaan we er ook nog even op uit, maar we maken ditmaal geen toer. We blijven van vrijdagmiddag tot en met pinkstermaandag op Minicamping ’t Tabakspad in Bergeijk.