Harz 2013

Harz 2013

Het is het lange weekend van toen nog Koninginnedag, waarin Willem-Alexander werd gekroond tot koning.
We lieten de kroning van Willem-Alexander aan ons voorbijgaan, want in dit extra lange weekend konden we weer gezellig met de camper op pad te gaan. Opnieuw een reisdoel waar we nog nooit geweest waren; het Harz gebergte in Duitsland.

Lautenthal
Lautenthal (sitecode 4340)

We vertrekken op vrijdagmiddag na het werk richting onze eerste overnachtingsplaats in Dorsten. Onderweg komen we langs Gemert waar we een kapotte laptop afgeven voor reparatie. De route gaat verder naar Boxmeer en de autobahn A57 langs Goch. We verlaten de snelweg en rijden via Wesel naar Dorsten waar we voor een tweede maal overnachten. Het is erg druk op Reisemobilhafen An der Lippe (sitecode: 2138), de camperplaats blijkt een populaire plaats om te overnachten.  Helemaal achteraan is nog een plaatsje vrij. Helaas is deze plaats door hoge bomen niet geschikt voor satelliet ontvangst. Dan maar even geen tv kijken.

Na eerst een overnachting in Dorsten was ons reisdoel ditmaal Lautenthal (sitecode 4340) in het Harz gebergte. In deze plaats vind je een museum over mijnbouw. Het gebied rond Lautenthal heeft veel wandelroutes waarvan we van een aantal ook gebruik hebben gemaakt. De camperplaats in Lautenthal is een groot vlak aangelegd parkeerterrein met een gebouwtje van de plaatselijke vvv. Er zijn genoeg plaatsen voor campers en er staat een stroompaal met 8 aansluitingen. We betalen het staangeld in het vvv-gebouw en blijven er drie nachten staan. Tijdens deze periode is het weer goed, zonnig en droog en rond de 18 graden, ideaal wandelweer. Verschillende wandelroutes maken we dan ook met onze twee Berners.

Lautenthal IMG_0823 IMG_0829

 

Weekend van Hemelvaart 2013Moe

Laatste lange weekend in dit voorjaar is het weekend van Hemelvaart. Ditmaal blijven we in Nederland en wilde we staan op de cp in Lottum met de mooie naam Indeverte. Helaas bleek er geen plaatsje vrij te zijn. Alternatief was een cp in Grubenvorst (sitecode 7539), maar daar aangekomen bleek op het bord buiten de cp dat er maar 1 hond per camper is toegestaan. Met onze twee Berners waren we daar helaas niet welkom en werd het zoeken naar een derde geschikte plaats. Ook nu weer met de camperplaatsenboeken op schoot snel gevonden in Well.

De cp bij de Wellsche Hut (sitecode 142) was de locatie waar we twee nachten hebben gestaan. De cp ligt aan de rand van natuurgebied Maasduinen, waar we heerlijk hebben gewandeld. Ook maken we vanaf de camperplaats een lange wandeling naar de bedevaartplaats Kevelaer. Dat ligt op ongeveer 12 kilometer wandelen van de cp. Heen en terug dus ongeveer 25 kilometer gelopen en onze Berners deden het prima. Wel moe met zijn allen.

Wellsche Hut

Maasduinen Maasduinen Maasduinen