Hessen 2015

   

Hessen 2015

Pinksteren 2015, een uitstapje naar Hessen Duitsland

Dag 1 Donderdag 21 mei – Straelen

Weer een gebied uitgezocht waar we nog nooit zijn geweest: Hessen. En de streek in de driehoek Gießen – Marburg – Fulda. We vertrekken donderdag 21 mei rond het middaguur en tanken en overnachten eerst net over de grens bij Venlo in Straelen. In het stadje op loopafstand van het centrum is een mooi aangelegde camperplaats Fitnessbad Wasserstraelen (sitecode 4363). Overnachten kost hier € 7,50.

 

Dag 2 Vrijdag 22 mei – Bad Endbach

Via de autobahn A40 en A3 gaat de reis op vrijdagochtend na het ontbijt verder. Het is prachtig zonnig weer en we bolderen heerlijk relaxt richting de volgende bestemming in Bad Endbach, 248 kilometer verderop. In de buurt van Köln is het erg druk vanwege werkzaamheden aan een brug, maar de file staat gelukkig in tegengestelde richting en wij kunnen redelijk doorrijden. Als we daarna de A4 op gaan richting Olpe is het gedaan met de drukte en rijdt het weer een stuk gezelliger. Rond het middaguur komen we aan in Bad Endbach een Kurort.

Bad Endbach Bad Endbach
Bad Endbach Kur-, Sport- und Freizeitzentrum (sitecode 3794)

We lopen even naar het Therme bad en betalen daar het staangeld. Ook nemen we tegen borg een sleutel mee om de stroomkast te kunnen openen, stroom is inbegrepen in de prijs. Het is even bekijken hoe we de camper wegzetten, want alle plaatsen zijn erg schuin en niet overal zal satellietontvangst mogelijk zijn. Maar het lukt ons een goede plaats te vinden en met het gebruik van de keggen staat de camper redelijk goed. We zien in het veld naast ons nog twee reeën staan, mooi. Na de koffie en een broodje maken we met onze Berner Sennenhond Beau een wandeling door het park. Bij aankomst op de cp waren we de eerste, maar eind van de middag loopt de plaats aardig vol en zijn alle stroomaansluitingen bezet.

Storndorf
Storndorf (sitecode 11271)

 

Dag 3 Zaterdag 23 mei – Storndorf

Volgende plaats op zaterdag ligt op ongeveer 80 kilometer van Bad Endbach. We rijden naar het dorpje Storndorf. Hier ligt een hele mooie en rustige cp met plaats voor twaalf campers. Als we arriveren staat er niemand, we zijn de enige. Plaats voor het uitkiezen dus. Er staat een stroomzuil met zes aansluitingen en er is ook een sanistation aanwezig. De bakker die nog net open is om er lekkere verse broodjes te halen is nog geen tweehonderd meter van de cp. Na de lunch gaan we een wandeling maken. We kijken hoog uit over het dorp en de streek en zien even buiten het dorp een groot terrein wat vol staat met 4×4 terreinwagens. Deze vehikels zien we met regelmaat deze middag voorbij komen op weg naar dit terrein.

Als we na onze wandeling terug zijn op de cp krijgen we bezoek van nog een Nederlandse camper. We begroeten elkaar en maken even een praatje. Aan het taaltje te horen ook een Brabander en dat klopt. Hij kwam met zijn vrouw en zoon van het 4×4 terrein maar vond daar een overnachting toch wel erg duur, veertig Euro en dan ook nog zonder stroom. Hier op de cp kost een overnachting maar drie Euro en stroom uit de zuil voor € 0,50 per kilowatt uur. Aanmerkelijk goedkoper dus en in dit geval kan ik hem geen ongelijk geven. Zij kunnen met de fietsen die ze bij hebben in enkele minuten op het festival terrein terug zijn.

Alsfeld Alsfeld Alsfeld

Rond acht uur komt de aardige beheerder Helmut het staangeld ophalen. De gepensioneerde man houdt namens de gemeente zicht op de camperplaats en zorgt ook dat alles in kannen en kruiken blijft. Ik heb een leuk gesprek met de man en hij geeft me enkele mooie tips voor de omgeving. Een van de tips is het historisch stadje Alsfeld op ongeveer 13 kilometer afstand. Hij vertelt mij dat er ook een camperplaats aanwezig is en adviseert ons zondag daarheen te gaan. We nemen zijn advies over en rijden zondagochtend naar Alsfeld.

Dag 4 Zondag 24 mei (eerste Pinksterdag) – Alsfeld

We komen op een mix parkeerplaats waar een groot deel gereserveerd is voor onze zwerfwagens. Een groot deel staat vol, maar vanwege onze vroege aankomst zijn er inmiddels enkele plaatsen vrij. Laat in middag staat alles weer vol, dus is het een populaire plaats. Onze vriendelijke beheerder Helmut heeft niets teveel gezegd, want het historisch centrum op ongeveer 350 meter van de cp is prachtig. We genieten van het mooie zonnige weer en een heerlijke coupe ijs op het terras op het marktplein en bezoeken daarna het kermis terrein. Want het is dit Pinksterweekend kermis daar. Na dit bezoek aan het stadje keren we terug naar de camper en maken we gebruik van de picknick tafel recht achter onze camper voor een paar potjes Yahtzee en natuurlijk een biertje.

 

Dag 5 Maandag 25 mei (tweede Pinksterdag) – Rosenthal

Rond de 55 kilometer van Alsfeld is het naar het dorp Rosenthal. Een dorp omgeven met heuvels en bossen waar de gemeente bij het plaatselijke zwembad een gratis camperplaats heeft gerealiseerd. Zes plaatsen met bij iedere plaats een zuil waarin een stroomaansluiting en waterkraan. Het overnachten is er gratis, voor het gebruik van stroom en water wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 2,- te betalen in het zwembad of gemeentehuis. Vanaf de cp liggen er een aantal mooie bewegwijzerde wandelroutes. Die middag gaan we een van deze routes lopen die gaat door velden en bossen. In het bos nemen we een pauze om er een broodje te eten en wat te drinken. Toch weer een groot compliment aan deze gemeente voor zo’n mooie gratis plaats. We snappen dan ook niet dat we er alleen stonden en hebben overnacht.

Rosenthal Rosenthal Rosenthal
Rosenthal – camperplaats Fischewosse (sitecode: 24213)

 

Dag 6 Dinsdag 26 mei – Plettenberg

Laatste overnachting op weg naar huis ligt in het Sauerland: Plettenberg. We rijden heerlijk binnendoor langs Winterberg en Schmallenberg naar het westelijke deel van het Sauerland. De camperplaats in Plettenberg bevindt zich bij AquaMagis (sitecode: 2701). Een grote mix parkeerplaats waar voor tien campers achter elkaar plaats is gereserveerd. De overnachting is er gratis en er staan stroomzuilen. Aan de andere kant van de parkeerplaats is een sanistation. We vonden het geen geweldige plaats, maar voor een overnachting wel te doen.

Plettenberg

 

Dag 7 Woensdag 27 mei – Naar huis 

Vandaag de thuisreis. Na het uitlaten van beau en de gebruikelijke koffie rijden we de 257 km naar huis. de route gaat via A45 richting Dortmund en de A40 door Essen naar Duisburg en Venlo. Rond het middaguur zijn weer weer thuis na een leuke week in Hessen.