Hobby’s

Hobby’s

Vanaf 1974 ben ik in de ban geraakt van de radiohobby. In 1978 en 1980 heb ik voor deze hobby twee staatsexamens gedaan voor de licentie Radiozendamateur. Een examen in techniek en voorschriften en later een examen in telegrafie, het seinen en opnemen van morsetekens. Toegewezen roepletters (callsign) waren: PE1CUK, daarna na het aanvullend examen telegrafie: PA3BAI.

Jarenlang heb ik als radiozendamateur vele mooie radioverbindingen met andere amateurs over de gehele wereld gemaakt. Van China tot Hawaii tot Nieuw Zeeland, meer dan 300 landen. Uiteindelijk is deze hobby een beetje in verzadiging gekomen. Een paar jaar had ik nog wel alle radiozenders, maar deed er niet veel meer mee. Een grote verkoop van alle spullen was het gevolg en de grote antennemast met diverse antennes verwijderd uit de achtertuin. Mijn licentie heb ik sinds kort na 25 jaar radiostilte weer geactiveerd. Ondanks dat je nu zelf meer keuze hebt in het kiezen van de roepletters, heb ik mijn oude roepletters PA3BAI weer terug gekozen. Met een kleine portofoon kan ik weer een klein beetje actief meedoen op radiogebied, ik oriënteer me verder om misschien weer op de korte golf banden iets te gaan doen, maar dan meer onderweg in de camper.

Ook ben ik nog steeds actief als amateurmuzikant in een groot symfonisch blaasorkest. Als slagwerker/paukenist speel ik in dit orkest met ruim 70 muzikanten de meest mooie muziek. Musical, pop, klassiek, we spelen het allemaal. Het is nog steeds geweldig deel van dit mooie grote orkest uit te mogen maken.

Van een aantal bijzondere concerten en optredens kunt u HIER luisteren naar een live opname van ons orkest gemaakt in de Concertzaal Tilburg.
De opname is Danse Macabre’ van Camille Saint-Saëns met als solist op viool Jasper van Roosmalen.

 

hk-600.large