Moergestel 2020

Weekendje weg – Moergestel


Vrijdag 4 t/m zondag 6 september 2020

De camper is weer helemaal op en top en de garage belde dat hij kan worden opgehaald. De kapotte startaccu die ons zoveel trammelant in Frankrijk heeft gegeven is onder garantie vervangen voor een nieuwe. Ook zijn er verder nog enkele reparaties en onderhoud uitgevoerd.

We willen het weekend er nog mee weg en kunnen zo alles ook nog eens uitproberen voordat de camper weer de stalling in gaat. We blijven wel dicht bij huis, we gaan naar Moergestel wat maar 23 kilometer van onze woonplaats ligt. Daar hebben we gebeld met een minicamping en er is plaats, we kunnen komen. Minicamping De Lindehoef ligt vlak bij het natuurgebied met de vele vennen tussen Oisterwijk en Moergestel en daar willen we op zaterdag de Bos en Vennenroute nr. 14 van natuurmonumenten gaan wandelen, een wandeling van 10 kilometer.

Op vrijdagmiddag, normaal afgewerkt om half vier, ben ik met mijn werk klaar en om 14 uur neem iets eerder vrij. Ik ben weer snel thuis en we kunnen al vrij vlot weg naar de minicamping. Het is maar een kort ritje van nog geen half uur. Op de camping worden we hartelijk begroet door Inge en ze wijst ons enkele mooie plekken aan waaruit we kunnen kiezen. We staan op een mooie plaats met uitzicht over de landerijen naast de camping. De camping is voor ongeveer 80% bezet. Het weer is goed, we hebben zonnige perioden en kunnen lekker buiten zitten.

Ook op zaterdag schijnt de zon volop als we de Vennen wandeling gaan maken. Vanaf de camping is het nog geen tien minuten wandelen om bij een van de vennen te komen en daar de wandelroute op te pakken. We starten onze route op onze routekaart bij ven nummer vier het Groot Kolkven en komen door een prachtig gebied. Op de wandelroute beschrijving staan alle vennen keurig beschreven met de naam van het ven en veel informatie. Ongeveer halverwege nemen we even een pauze met proviand uit onze rugzak. Bijna aan het eind van de wandeling lopen we van nummer 1 het bezoekerscentrum via nummer 2 het Diaconieven en 3 het Brandven naar het punt waar we zijn begonnen en is de wandeling compleet.

Via een kortere route gaan we terug naar punt nummer 6, de Boswachterswoning, om daar op het terras te genieten van een speciaal biertje en een heerlijk plankje worst en kaas. Eind van de middag lopen we in een kwartiertje terug naar de camping.

We hoeven ons van Inge op zondag niet te haasten en mogen zelf beslissen hoe laat we de camping verlaten. Haasten doen we dan ook niet en we kunnen deze ochtend nog even lekker buiten in het zonnetje zitten. Rond 13 uur vertrekken we weer naar huis en kijken terug op een heerlijk weekendje weg. Dichtbij huis en toch weg!