Nederland maart 2021

Camper ontspanningstrip Maart 2021

 

Wat moeten we ons bij deze titel voorstellen?

Na de laatste kleine trip naar Moergestel, begin september 2020 ging de camper voor langere tijd de stalling in. Kort daarna begonnen de problemen. Met hartproblemen in het ziekenhuis en daarna ernstig ziek geworden van Covid-19. Een lange revalidatie volgt. Aan het begin van 2021 opnieuw met hartproblemen in het ziekenhuis. Dan overlijdt mijn broer aan de gevolgen van Covid-19 en worden mijn zus en zwager ook besmet en ziek door het coronavirus. We krijgen te maken met nog meer problemen en krijgen het advies van de bedrijfsarts ontspanning te gaan zoeken. Dat gaan we dan ook even twee weken doen.

 

Vessem – Camperplaats De Spekdonken

CP De Spekdonken in Vessem – sitecode 82350

Het is woensdag 10 maart als ik in de ochtend mijn eerste corona vaccinatie krijg. Gewoon bij de huisarts het AstraZeneca vaccin. Omdat er voor morgen een flinke voorjaarsstorm wordt voorspeld besluiten we deze woensdagmiddag al te vertrekken. Terwijl Anita boodschappen doet, leg ik de meeste spullen al in de camper. Tegen half drie vertrekken we en rijden we eerst naar het Belgische Poppel. Net vijftig meter over de grens willen we daar de twee LPG gasflessen vullen. Maar helaas, het tankstation is vanwege de lockdown tijdelijk onbemand en kan er behalve diesel en benzine géén LPG getankt worden. Een tegenvaller, want een fles is helemaal leeg en de tweede heeft van de 80% vulling nog 70% over. Onder normale omstandigheden moet dit meer dan genoeg zijn, maar als we de kachel erbij nodig hebben wordt het krap aan. We zullen wel zien, we rijden snel verder terug via Goirle richting de A58.

De rit naar Vessem is kort, in een uurtje rijden we de camperplaats op en worden we meteen verwelkomt door Marie-José. Op woensdag worden de gasten altijd voorzien van een heerlijke eigengemaakte beker soep en vandaag heeft ze mosterdsoep gemaakt. Wat een leuke verrassing!

We voelen ons meteen welkom en zoeken een mooie vrije plaats uit. Die zijn er nog voldoende en we komen uit op plaats nummer 3 die de naam Astrid heeft gekregen. Grappig omdat onze dochter ook zo heet. Het zijn 25 mooi aangelegde camperplaatsen. Ook een douche/wc ruimte achter op de camperplaats is aanwezig. Elke plek is voorzien van een stroomaansluiting. Het lozen van afvalwater, tanken van schoon drinkwater en het legen van het chemisch toilet is allemaal mogelijk. Kortom alles goed voor elkaar! De plaats biedt ook een ontbijtservice en op zaterdagavond kun je frietjes met eigengemaakte stoofvlees en snacks bestellen.

We blijven hier een week staan. Vanwege de harde wind deze week laten we de fietsen op de drager en blijft het dagelijks bij een flinke wandeling. Tussen Vessem en Wintelre ligt een groot bos gebied waar we bijna dagelijks doorheen wandelen, meest tussen de buien door. We gebruiken ook een app op de telefoon, Route.nl, die ons prima naar de verschillende knooppunten leidt. Op zaterdagavond bestellen we de zo beroemde eigengemaakte stoofvlees. Met frietjes, snacks en een verse salade genieten we in de camper van deze heerlijke maaltijd. De stoofvlees is inderdaad erg lekker en een aanrader. Zo vermaken we ons wel op deze mooie camperplaats in Vessem. Een week later op woensdag 17 maart nemen we afscheid van Marie-José die ons bij vertrek nog een beker tomatensoep mee geeft. Wat een service.

We rijden eerst naar huis om er te gaan stemmen voor de parlementsverkiezingen en Anita doet de wekelijkse boodschappen met onze schoonzus. Vroeg in de middag gaan we naar de volgende bestemming.

 

Nieuw-Bergen – Camperplaats Bos & Heide

CP Bos & Heide in Nieuw Bergen – sitecode 9570

We hebben een rit van 103km naar Nieuw-Bergen. Deze plaats ligt in Noord-Limburg tussen Cuijk en Venlo bij natuurpark De Maasduinen. De camperplaats Bos & Heide bevindt zich tegen de bosrand van het natuurgebied. Ook hier is bij aankomst plaats voor het uitkiezen, het is ook nog vroeg in het seizoen. We staan wederom weer op een mooie plaats met stroom. Een douche is er niet, maar wel een toiletgebouw. Tussen vijf en zes komt een vriendelijke beheerder het staangeld ophalen en we betalen voor vijf nachten verblijf.

We maken ook hier weer verschillende wandelingen door het natuurgebied. Vanaf de camperplaats loop je meteen het mooie gebied in. Vlakbij ligt het grote Reindersmeer die we helemaal rond wandelen. Ook komen de fietsen voor het eerst deze trip van de drager. Met de app Route.nl maken we een flinke tocht. Het fietsen valt me erg zwaar, kan Anita bijna niet bijhouden. Als ik erg moe word en verlang naar een rustplaats, rijden we Wanssum in en zien we een kapel met een picknick bank ervoor. Op dat moment loopt mijn achterband leeg. Bij de kapel wijst een vriendelijke dame ons een stukje terug naar een grote fietsenzaak. Daar aangekomen zien we inderdaad een mega bedrijf en ik word er meteen geholpen. De binnen- en buitenband zijn totaal aan gort en worden vernieuwd. Bij het wachten krijgen we ook nog allebei een beker koffie. Een prima pauze waarbij de fiets ook meteen wordt gerepareerd. Als de fiets weer klaar is blijkt het ineens veel beter te rijden. Nu kan ik Anita weer prima bijhouden. De oude band bleek dus al langer niet goed te zijn waardoor het fietsen zo zwaar ging. We rijden de laatste 15km veel makkelijker terug naar de camperplaats.

Op zondag krijg ik zin om weer frietjes te eten. Ik vind op mijn telefoon een cafetaria in de buurt in Nieuw-Bergen en zie er op de website ook de menukaart staan. Met de fiets haal ik de bestelling af en even later zitten we in de camper opnieuw lekker te eten. Op maandagochtend maken we ons klaar om na vijf nachten verblijf te gaan vertrekken. We gaan naar de volgende en laatste camperplaats deze trip.

   

 

Oirschot – Camperplaats Oirschot

CP Oirschot – sitecode 41402

De route op maandag naar Oirschot gaat het eerste deel binnendoor. Via Well, Wanssum en Deurne komen we bij Helmond op de snelweg en rijden in een korte tijd zonder oponthoud naar Oirschot. De mooie camperplaats Oirschot ligt langs het Wilhelminakanaal. Het is een ruime camperplaats met plaats voor wel 60 campers. Iedere plaats is afgescheiden door een hekje en heeft een eigen stroom en wateraansluiting. De plaatsen op grind zijn ook ruim genoeg om er eventueel een luifel uit te draaien en buiten te zitten. Er is een kraak helder douche/wc gebouw. Kortom, ook deze plaats is erg mooi en perfect aangelegd. Er staan een aantal wifi palen op de plaats die over het gehele terrein een snel en gratis internet geeft. Zo goed zelfs dat we op de tv in de camper foutloos Netflix kunnen kijken!

Het weer is deze week wat beter geworden. Het blijft droog, de zon zien we wat vaker en het is wat warmer. Ook hier fietsen we weer een mooie route met behulp van de app en ook een lange wandeling van meer dan 15km maken we in een heerlijk zonnetje. Op de laatste dag, de woensdag lopen we eerst even vanaf de camperplaats naar het centrum. Bij de bakker halen we daar verse broodjes en gebak voor bij de koffie. In de middag blijven we bij de camper en kunnen we lekker buiten in de zon genieten van het mooie weer. Op donderdagochtend verlaten we ook deze mooie camperplaats en gaan we weer huiswaarts. We sluiten hiermee deze broodnodige ontspanningstrip af.