Week 1 Nederland mei 2021

Week 1 Nederland mei 2021

 

Dag 1 – donderdag 13 mei (Hemelvaart) – Haghorst – 27km

In de ochtend komen we eerst met een aantal familieleden bij elkaar in Drimmelen om daar de as van onze broer/zwager uit te gaan strooien. Het was een van zijn favoriete plekjes langs de rivier de Amer waar hij vaak kwam. Daar wordt de as met hulp van de meeste familieleden uitgestrooid. Gelukkig is het mooi zonnig weer bij deze indrukwekkende gebeurtenis. Na deze emotionele as uitstrooiing nemen we met zijn allen plaats op een gereserveerd terras voor koffie of thee.

Na de koffie nemen we afscheid van onze familieleden en rijden naar huis om met de camper te vertrekken naar Haghorst. De levensmiddelen worden ingeladen en de fietsen gaan op de drager achter op de camper. Een paar weken geleden heb ik mezelf een nieuwe fiets cadeau gedaan. Mijn oude karretje was 20 jaar oud en aan vervanging toe. Omdat ik vind nog prima te kunnen fietsen, ze veel te duur vind en niet mee te willen doen aan de rage, heb ik gekozen voor een gewone stadshybride fiets en niet een elektrische. Het is een hele fijne fiets met onder meer hydraulische schijfremmen en hij rijdt als een elektrische, heerlijk soepel.

Na een kort ritje komen we aan op minicamping ‘Brabants Buitenleven’ en we worden er meteen welkom geheten door Walter. Hij wijst ons een heel mooi plekje aan waar we de camper mogen plaatsen en nodigt ons daarna uit voor een kopje koffie en rondleiding. Het is erg mooi gemaakt allemaal, met een prachtig eigenhandig door Walter gebouwd douche/wc/recreatie gebouw.

 

Minicamping ‘Brabants Buitenleven’in Haghorst – sitecode 95304

 

Dag 2, 3 en 4 – vrijdag 14 t/m zondag 16 mei – Haghorst – 0km

In dit Hemelvaart weekend maken we enkele fiets- en wandeltochten met behulp van de Route App. Zo fietsen we een route die langs de Heilige Eik in Oirschot komt en nemen we bij de oude Spoordonkse Watermolen koffie met gebak op het terrasje.

Het weer is tijdens dit weekend wat wisselend. Soms zonnig, maar er vallen ook een aantal buien. Gelukkig kunnen we tussen die buien door lekker buiten zitten en of onze wandelingen en fietstochtjes maken. Jammer dat de komende twee weken het weer alleen maar slechter wordt. Er gaat veel regen vallen en de temperatuur blijft steken op maar 13 a 14 graden.

  

 

Dag 5 – maandag 17 mei – Kessel-Eik aan de Maas – 80km

Als het lange Hemelvaart weekend voorbij is nemen we afscheid van Rian, Walter is al vroeg vertrokken naar zijn werk. We rijden naar Kessel-Eik aan de Maas in Noord-Limburg. Daar komen we aan op een mooi aangelegde camperplaats. Met een betaalautomaat checken we in en gaat daarna met de verkregen code de poort naar de CP open. Er is plaats voor 34 campers, maar er staan er maar een paar zodat we plaats voor het uitkiezen hebben. Na de lunch gaan we een wandeling maken langs de Maas. In Kessel gaat het met de veerpont naar de overkant en loopt de route aan de andere kant van de rivier terug naar een andere veerpont. Het zonnige weer maakt tijdens de wandeling al vrij snel plaats voor bewolking en het gaat regenen. En niet zo’n beetje ook. Het valt er met bakken uit en de paraplu’s voorkomen niet dat we door de harde wind tot op het bot nat worden. Ondanks het een mooie wandelroute is zo langs de Maas is het erg jammer van dit slechte weer.

 

Dag 6 – dinsdag 18 mei – Weert – 26km

CP Hoeve Lieshout in Weert – sitecode 93303

Vandaag gelukkig weer een mooie zonnige dag en we rijden naar Weert. Niet naar de bekende CP vlak bij het centrum waar we al eens hebben gestaan, maar naar Hoeve Lieshout. Ook daar aangekomen staan er maar een paar camper, dus plaats genoeg voor het uitkiezen. Hier kunnen 30 campers overnachten en de plaats is geheel bestraat met betonplaten. Mooi vlak en ruim aangelegde plaatsen met stroom. Ook een douche/wc ruimte is aanwezig. Het overnachten kost hier € 13,- inclusief stroom en water. Er is op deze plaats ook een mooi terras aanwezig waar ook langsrijdende fietsers kunnen aanleggen. Na een flinke fietstocht die ook grotendeels door de Weerter bossen gaat, nemen we plaats op het terras voor een lekker speciaal biertje. Ook dit is een plek om terug te komen!

 

Dag 7 – Woensdag 19 mei – Vessem – 189km*

Omdat ik vandaag mijn 2e corona vaccinatie ga krijgen moeten we richting woonplaats. Maar eerst rijden we via Tilburg en Breda naar Zevenbergen om daar bij Scanit dvd’s op te halen. Voordat we op reis vertrokken heb ik bij dit bedrijf negen video-8 bandjes afgegeven om ze digitaal te laten maken op dvd’s en een USB stick. Bandjes van opnames uit 1989 tot en met 1998 van onze kinderen die toen uiteraard nog klein waren, vakanties en verdere huiselijke dingen. Het ophalen gaat vlot en de negen bandjes zijn digitaal op dertien dvd’s gezet. Komende tijd kunnen we bij slecht weer (en dat wordt het vaak helaas) in de camper de dvd’s al bekijken.

Van Zevenbergen rijden we in een half uurtje naar onze woonplaats. We parkeren de camper op de grote parkeerplaats van de Lidl. Anita gaat er boodschappen doen en ik loop naar de sporthal voor mijn vaccinatie. De afspraak zou eigenlijk pas om half vier zijn, maar vraag of ik nu al gevaccineerd kan worden zodat we niet drie uur moeten zitten wachten. Het is geen probleem en kan meteen plaats nemen bij een van de zes prikkers. Na een kwartier blijven zitten wat voor mij in verband met mijn hartproblemen een half uur zou moeten zijn, vind ik het welletjes en loop terug naar de Lidl, waar Anita net terug is met de boodschappen. Voor we verder rijden, lunchen we eerst en eten we lekkere verse broodjes. Daarna een kort ritje naar de camperplaats in Vessem waar we in maart een week hebben gestaan.

Het is er bij aankomst wat drukker dan in maart, maar nog wel enkele plaatsen vrij. Als de camper goed en wel staat komt Marie-José ons al begroeten opnieuw met een beker zelfgemaakte mosterd soep. Ook vraagt ze hoe het nu met me gaat. Wat mooi dat ze dat nog weet! Het weer is regenachtig dus zullen we vandaag hier geen wandeling of fietstocht gaan maken. We blijven in de camper. Helaas kunnen we geen tv kijken, de automatische Teleco satellietschotel wil niet meer draaien. Gelukkig hebben we de dvd’s en daar gaan we er aantal van zien. Mooi om de beelden van toen terug te zien, dat onze zoon en dochter nog kleine kinderen waren. Het vergelijken met de kleinkinderen is leuk. Geweldig om herinneringen op te halen.

* Het aantal km’s is het totaal van Weert naar Zevenbergen, dan naar onze woonplaats en daarna naar Vessem.

 

 

Verder naar week 2