Niedersachsen 2015

Niedersachsen 2015

Een korte trip in maart naar een gebied waar we nog niet eerder zijn geweest; Niedersachsen.dsc_1006
Hier bezoeken we enkele kleine stadjes en dorpjes met gratis camperplaatsen.

Coesfeld

Onze eerste stop die we deze trip gaan maken ligt nog in Nordrhein-Westfalen in de plaats Coesfeld (sitecode 817). Een nette gratis plaats bij sportpark. Hier kunnen 12 campers overnachten. Stroomzuilen € 0,50 / kWh. Rustig overnacht. Zo zouden alle camperplaatsen moeten zijn, gratis en mooi aangelegd met de nodige voorzieningen. Complimenten aan de gemeente Coesfeld.

 

Steinfurt

De trip gaat verder naar het mooie stadje Steinfurt (sitecode 5743).

Ook deze plaats ligt nog in Nordrhein-Westfalen. De camperplaats ligt in het buitengebied naast scholen, zorgcentra en achter politiebureau. Er zijn voldoende stroomzuilen met aansluitingen (0,50 /kWh). Het lozen en water innemen is geen probleem. Het oude centrum is mooi en de moeite waard. Toen we een tweede wandeling wilde maken bleken de sleutels van de camper niet op de vaste plek te liggen. Ook vond ik mijn sleutels niet in mijn jas- of broekzak. Buiten bij de stroomzuil waar ik ook nog was geweest vond ik ze ook niet. Toen schoot ik toch even lichtelijk in de stress. Dan maar weer in de camper verder zoeken. Zonder resultaat, weer buiten kijken toen Anita riep “Ik heb ze gevonden!”. Ik bleek ze op een plek in de camper te hebben gelegd waarvan ik het niet kan herinneren. “Ja, zo begint het hé”. We blij dat ze weer terecht waren.

Steinfurt
Steinfurt

 

Diepholz

Volgende plaats ligt dan wel in Niedersachsen. We rijden naar Diepholz (sitecode 572) . Ook hier weer een gratis camperplaats op loopafstand van het centrum van het stadje. Op gras kunnen ook hier 12 campers staan. Er staan een stoomzuil en sanistation en er is gratis WiFi. Ook hier wil de gemeente graag de campers verwelkomen door het realiseren van gratis plaatsen!

Diepholz
Diepholz

 

Uchte

We verplaatsen ons 48 kilometer oostelijk naar het dorpje Uchte (sitecode 8542). Op een leuk pleintje in het centrum bij de plaatselijke bakker is hier een camperplaats te vinden met plaats voor 3 campers. Een stroomzuil geeft voor 1 Euro 8 uur elektriciteit. Een sanistation staat aan de overkant naast het pleintje bij het busstation waar ’s ochtends de scholieren op stappen in de bussen. Niet ver van de camperplaats vonden we een winkelcentrum met onder meer enkele grote supermarkten. Ook hier was het ’s nachts rustig.

Uchte Uchte Uchte
Uchte

 

Diepenau

Vlak bij Uchte ligt het dorp Diepenau. Het dorp maakt deel uit van dezelfde gemeente Uchte. De eveneens gratis camperplaats Lavensloh (sitecode 40083) stond niet op campercontact, maar vond ik op de gemeentelijke website. Een mooie aangelegde cp bij een voormalig treinstationnetje dat nu onder andere dienst doet als trouwlocatie. Er is plaats voor vijf campers en wij stonden er alleen. ook hier een stroomzuil die voor 1 Euro 8 uur stroom levert.

Diepenau Diepenau
Diepenau