Teutoburgerwald 2012

Teutoburgerwald 2012 – Eerste reis !

September 2012 na de aanschaf van onze camper een eerste keer ermee weg. Een korte trip van twee nachten naar het Teutoburgerwald in Duitsland. Natuurlijk zoveel mogelijk zaken van de camper uitproberen. Omdat we geen ervaring hebben met camperen of kamperen zijn we lid geworden van de NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club. Bij mijn lidmaatschap ontving ik twee boeken met camperplaatsen door heel dorsten.largeEuropa. Ook op de website www.campercontact.nl vond ik deze camperplaatsen. Voor ons eerste reisdoel hadden we twee cp’s uitgezocht. De eerste was in Dorsten bij Bottrop, de tweede lag in het plaatsje Hövelhof.

Op vrijdagmiddag na het werk waarbij de camper al helemaal startklaar stond reden we rond 16.00 uur richting Duitsland. De route ging via de A59 naar ’s-Hertogenbosch, naar Veghel langs het kanaal Zuid-Willemsvaart en verder naar Gemert. Vanaf Gemert konden we de route vervolgen naar Boxmeer en langs Goch over de A57 Duitsland in. Een mooie rustige route richting Ruhrgebied. Zo konden we over een niet al te drukke route even wennen aan de camper.

hovelhof.largeRond 18.00 uur kwamen we aan op de cp in Dorsten. Er stonden behoorlijk wat campers, maar een mooi plaatsje was zo gevonden en het grote uitproberen kon beginnen. Eerst even een korte wandeling met de honden langs de Lippe. Anita ging aan het koken en ondertussen kon ik de camper aan de stroompaal knopen. Daarna voor de eerste keer de automatische satelliet laten zoeken naar de bekende Nederlandse zenders. Dat ging allemaal zonder problemen en ondertussen konden we aan tafel voor de eerste in de camper bereide maaltijd.
Het begin is gemaakt en het was nu al leuk!
De avond verliep ook ontspannend met een paar potjes Yathzee en wat tv kijken. Na een hele goede nachtrust waarbij ons opviel dat we een prima bed in de camper hebben tijd voor een lekker ontbijtje. Daarna rond 10.00 uur vertrokken we over de Autobahn A44 richting Dortmund – Kassel om bij Paderborn de A33 te nemen. Doel was Hövelhof vlak bij Paderborn. Bij het station was de cp te vinden. Met heggen gescheiden was er voor zes campers plaats. Bij aankomst stonden er vier campers, dus konden we onze Wohnmobil op een van de vrije plaatsen neerzetten. Ook deze dag verliep zonder problemen.
Op zondag weer richting huis konden we terug kijken op een geslaagd eerste weekendje met onze camper.