Week 1 Italië 2019

Week 1 Italië 2019

 

Dag 1 Vrijdag 5 april – Duitsland – Kerken 143km

 

Reisemobilpark Aldekerker Platte – sitecode 9525 – (foto juli 2018)

We hebben de weken en daarna de dagen weer afgeteld voor deze reis. De hele week stond de camper na een lange stalling weer voor de deur en dan jeukt het nog meer om ermee weg te gaan. Vanmorgen op tijd naar mijn werk, Anita was al vrij. Een drukke dag op het werk zorgde er voor dat de tijd goed opschoot. Om half vier was ik dan eindelijk afgewerkt. Vijf minuten fietsen thuis en snel een douche genomen, waren we om vier uur al klaar om te vertrekken.

In een heerlijk zonnetje vertrokken we eerst naar Poppel, net over de grens in België. Daar kan ik de twee LPG-flessen aan de pomp vullen. Via Tilburg, Eindhoven en Venlo gaan we naar onze eerste overnachtingsplaats in Aldekerk. Hier hebben we vorige zomer ook de eerste stop gemaakt. Om kwart over zes rijden we de CP op en staan we precies op dezelfde plaats als vorig jaar. De vakantie is begonnen.

 

Dag 2 Zaterdag 6 april – Duitsland – Katzenelnbogen 213km

Het weer is goed, zonnig, maar nog een beetje fris. We vertrekken rond 10 uur uit Aldekerk voor een rit van 213 kilometer naar Katzenelnbogen. Via de A40 en A3 rijden we die richting op. Op de radio horen we dat er een flinke file staat in onze richting op de A3. De vertraging zou een uur duren. Net voorbij Willroth komen we inderdaad in die file, die wordt veroorzaakt door een kapotte vrachtwagen. Na 25 minuten zijn we er voorbij en we rijden weer vlotter. Het valt dus toch nog wat mee. Kort nadat we afslag 41 hebben we genomen doemt er een weg omleiding op en moeten we een behoorlijk stuk omrijden. Ook dit kost ons bijna een half uur extra. Maar de route is mooi en we hebben vakantie. We zien in Katzenelnbogen een mooie en geheel lege CP. Na een korte wandeling door het stadje zien we bij de CP een bord dat juist vandaag de CP niet beschikbaar is tussen 16 en 19 uur. We besluiten maar af te wachten wat er gaat gebeuren.

Dan arriveert er een brandweerauto en de brandweerman komt naar onze camper. Hij vraagt hoelang we blijven. Ik vraag hem of ze een oefening hier gaan houden, maar hij vertelt dat er 20 teams met brandweervoertuigen uit de regio gaan komen voor groepsfoto’s. Omdat we hier alleen staan en volgens hem waarschijnlijk niet hinderlijk in de weg, mogen we voorlopig blijven staan. Ik zeg de goede man toe wanneer het wel nodig is de camper van de CP te rijden we dit geen probleem vinden. Uiteindelijk staan we goed en mogen we blijven. Vanaf 16 uur komen de verschillende brandweerwagens de plaats op rijden en worden in drie rijen geparkeerd. De vele blusgasten moeten zich tussen de rijen wagens voegen, waarna een fotograaf met een drone de foto’s maakt. Leuk om te zien. Rond 18 uur is alles klaar en vertrekken de teams weer van de CP. De rust keer terug.

 

Dag 3 Zondag 7 april – Duitsland – Marktbreit 215km

Het is deze zondag prachtig lenteweer. We rijden een stuk over landelijke wegen door enkele dorpjes als we bij Idstein de A3 Autobahn weer op rijden. Het is een drukke snelweg, maar files zijn er gelukkig niet. Het scheelt ook wel dat er op zondag geen vrachtverkeer op de weg is in Duitsland. Bij Würzburg nemen we de A7 en zien we snel als we op een hoge brug rijden links Marktbreit al te liggen. Op de CP is er plaats genoeg en we staan hier vlak bij de rivier de Main. Na een uurtje relaxen in de zon naast de camper, wandelen we met Beau langs de Main en gaan we ook nog even het historisch centrum in. Leuk stadje.

 

Dag 4 Maandag 8 april – Duitsland – Iphofen 12km

Prima overnachting op de CP van Marktbreit hoewel het verkeer op de achterliggende weg al vroeg op gang kwam. Slechts 12 kilometer verderop ligt het ommuurd stadje Iphofen. Daar zou een gratis CP moeten bevinden met tien plaatsen, een sanitairstation, en stroompalen. We gaan daar eens kijken en na een kort ritje zien we aan de rand van het stadje inderdaad de CP. Helemaal vernieuwd met bestrating, drie mooie nieuwe elektra zuilen met ieders vier aansluitingen en een sanitairstation. Er kunnen hier 11 campers staan. Voor de CP is er nog volop bedrijvigheid om ook dat stuk te vernieuwen voor personenauto’s, maar de oude CP is gelukkig klaar en vernieuwd. We staan hier mooi en gratis! Stroom kost € 0,50/kWh wat een normale prijs is. Op het display kun je het aantal kWh’s duidelijk aflezen.

Het stadje is erg mooi met veel vakwerkhuizen een prachtige kerk en kapel en marktplein. Inderdaad is de plaats helemaal ommuurd met torens en poorten. Langs de buitenkant van de stadsmuur kun je helemaal rondwandelen. Deze plek is zeer de moeite van een bezoek waard.

  

 

Dag 5 Dinsdag 9 april – Duitsland – Kelheim 268km

Al vroeg worden we gewekt door de graafmachines op de plaats voor de CP. We vinden het geen probleem want de CP is mooi en het stadje is gezellig. We maken ons op voor vertrek naar Nördlingen. Een stukje terug naar Marktbreit om daar weer de A7 op te kunnen rijden richting het zuiden. Het is rustig op dit stuk Autobahn en zonder files komen we dan ook aan op de CP in Nördlingen. Het is een mixparking van campers en personenauto’s en we vinden het er niet gezellig om hier te blijven. We betalen de drie Euro parkeergeld en wandelen even de stad in. Na wat inkopen bij een bakker lopen we via de stadsmuur weer terug naar de camper. Na een lunch rijden we verder richting Donauwörth waar we later op de CP daar willen overnachten.

Maar eerst bezoeken we na 19 kilometer kasteel Harburg. Op een vrijwel lege parkeerplaats, waar overigens overnachten ook is toegestaan, plaatsen we de camper en lopen in vijf minuten naar de kassa van de burcht. Kort daarna krijgen we een privé rondleiding door het kasteel. In een klein uur leidt de gids ons door de verschillende vertrekken van kasteel Harburg. Na deze bezienswaardigheid is het nog maar 13 kilometer naar de CP in Donauwörth. Maar daar aangekomen bevalt ons ook deze mix plaats niet. We besluiten eensgezind alvast door te rijden naar Kelheim, ongeveer 100 kilometer verder. Hierdoor liggen we een dag voor op ons schema. We zullen zien of we hier zoals gepland twee dan wel drie dagen blijven staan. Want morgen wordt er regen voorspeld en de planning is om op donderdag de uitgestelde rondvaart, die we vorige zomer niet konden doen, te maken. Die ging toen vanwege de droogte en de te lage waterstand van de Donau niet door.

 

Dag 6 Woensdag 10 april – Duitsland – Kelheim 0km

Het weer is beter dan voorspeld. Het blijft droog en de zon komt er zelfs door. We gaan dan vandaag al de rondvaart naar klooster Weltenburg maken. Tegen 11 uur zijn we bij de aanlegsteigers aan de Donau en kopen daar de twee retour kaarten. Om half twaalf varen we over de Donau naar het klooster. De tocht duurt 40 minuten en gaat door de Donaudurchbruch alvorens aan te leggen bij het klooster. Het is een leuke tocht over een mooi stukje Donau. 

  

De kerk bij het klooster is bijzonder mooi van binnen maar helaas is fotograferen er niet toegestaan. In het restaurant van klooster Weltenburg lunchen we en drinken er een Weltenburger biertje. Verder lopen we wat rond het kloostercomplex en kopen er voordat we weer terug gaan een sixpack in het klooster gebrouwen Anno 1050 bier. De tocht terug naar Kelheim over de Donau gaat sneller. In twintig minuten staan we weer op de kade. Morgen gaat de reis weer verder.

 

Dag 7 Donderdag 11 april – Duitsland – Fürstenfeldbruck 127km

Op weg naar Fürstenfeldbruck bezoeken we eerst het voormalig concentratiekamp Dachau. Na een uurtje parkeren we de camper, nadat we eerst wat boodschappen hebben gedaan bij een grote supermarkt aan de rand van Dachau. Het museumgebouw op het terrein doorlopen we helemaal. Daarna lopen we ook buiten het gehele voormalige kamp rond.

Gisteren ontdekte ik dat we de afsluitdop van de schoonwatertank zijn verloren. Waarschijnlijk bij de laatste keer de tank vullen vergeten de dop er weer op te draaien. Vlak bij Fürstenfeldbruck rijden we eerst naar een groot camper bedrijf met campingwinkel in Sulzemoos om daar een nieuwe dop te kopen. Rondom dit bedrijf staan er enorm veel campers. Zelfs een plekje vinden in de buurt van de winkel valt niet mee. Het lukt ons in de winkel een nieuwe dop aan te schaffen. Naar de CP in Fürstenfeldbruck is nog een korte rit van 22 kilometer. Het is een rustige plaats in het stadje vlak bij een klooster. Door de hoge bomen rondom de CP helaas geen satelliet ontvangst. Vanavond de radio aan.

 

Verder naar week 2