Week 2 Italië 2019

Week 2 Italië 2019

 

Dag 8 Vrijdag 12 april – Duitsland – Füssen 143km

Het is koud als we wakker worden. Niet alleen in Nederland is de temperatuur laag, ook hier in Fürstenfeldbruck is het kouder dan normaal. Wel is het tot nu toe droog gebleven. In Großweil hier 77 kilometer vandaan ligt een openluchtmuseum ‘Glenleiten’. Daar gaan we vandaag heen. Vanaf de CP hebben we meteen met een omleiding te maken, maar we komen toch vrij snel op de Autobahn. Na anderhalf uur zien we ondanks de bewolking vlak bij ons doel de Alpen al opdoemen. Net buiten het dorp rijden we een stukje omhoog en parkeren we de camper op het parkeerterrein, waar een bord aangeeft dat er mag worden overnacht. Na het eten van een broodje bezoeken we het museum en lopen er in anderhalf uur rond. Terug bij de camper besluiten we alvast door te rijden naar Füssen. Niet via Garmisch Partenkirchen en Oostenrijk, maar nog in Duitsland binnendoor. Omdat de op- en afritten op de A7 bij Füssen zijn afgesloten, is het bij het stadje druk. Desondanks komen we toch vrij snel op de camperplaats aan waar nog voldoende plaats is. We vullen voordat we een plaats uitkiezen eerst de watertank want die is ver leeg.

  

We kunnen niet eerder Oostenrijk in omdat er onder de camper geen winterbanden liggen. En die zijn daar verplicht tot 15 april. Na onze installatie op de CP wandelen we naar het centrum. Daar pinnen we wat contant geld en kijken we bij het busstation hoe laat de bussen vertrekken richting slot Neuschwanstein. Daar willen zondag naar toe.

 

Dag 9 Zaterdag 13 april – Duitsland – Füssen 0km

Na de koffie eerst op de CP een douche genomen. We wandelen naar het centrum van Füssen en bezoeken daar onder andere het slot en kerk. Verder doen we het vandaag lekker rustig aan. We lezen en puzzelen wat en lopen een paar maal met de hond een ronde.

 

Dag 10 Zondag 14 april – Duitsland – Füssen 0km

Ook vandaag blijven we in Füssen. We bezoeken vandaag Schloss Neuschwandstein. Met de bus is het een korte rit van het busstation naar het ticketcentrum. Maar als we wakker worden is het een witte wereld, het sneeuwt! Als we rond half elf naar het busstation wandelen, is het bijna droog. Bij het busstation aangekomen zien we vier extra lange bussen staan die allemaal naar het kasteel rijden. In minder dan een kwartier zijn we in Hohenschwangau waar de tickets voor het kasteel gekocht kunnen worden. Het is er druk en na een half uur wachten kunnen de toegangskaarten gekocht worden. Omdat we voor de Duitse gids kiezen, kunnen we een uur eerder dan stond aangegeven al naar binnen. We wandelen de toegangsweg omhoog naar het kasteel en moeten nog even wachten eer we naar binnen mogen. 

De rondleiding gaat snel, in een half uur zijn we weer buiten. Leuk kasteel maar vorige zomer bezochten we Burg Eltz en dat vonden we toch veel mooier. De bus terug naar Füssen staat al klaar en we zijn dan ook snel weer terug bij het busstation. Onderweg naar de CP kopen we bij een bakkerij die deze zondagmiddag nog open is lekker gebak. Terug in de camper is het koud, dus snel de kachel aan en hoog tijd voor koffie met gebak.

 

Dag 11 Maandag 15 april – Oostenrijk – Weer 147km

Wat een verschil met gisteren! Het is onbewolkt en het mooie voorspelde weer is er eindelijk. Na de gebruikelijke koffie doen we eerst boodschappen. Dat kan vanaf de CP lopend, want enkele bekende supermarkten zijn er net buiten het camperpark te vinden. Tegen half elf rijden we na drie dagen verblijf de CP af, op weg naar Oostenrijk. Via de rondweg komen we snel op de A7 en meteen daarna rijden we door de grenstunnel Oostenrijk binnen. Net voorbij Reutte bezoeken we de Highline 179 hangbrug. Als we de parkeerplaats oprijden zien we de imposante hangbrug hoog boven het dal al. Met een lift zijn we snel boven en kunnen we de brug gaan belopen. Als ik een vijftigtal meters de brug op ben, speelt hoogtevrees me parten. Bovendien wiebelt de brug nogal. Ik staak mijn poging en ga terug. Anita loopt de brug wel helemaal tot het eind en terug. Ondertussen maken zowel zij als ik foto’s. Na dit avontuur gaan we terug naar de lift, die helaas een uur uit bedrijf is. We wachten dit uur niet af en wandelen dan maar het steile wandelpad naar beneden. In de camper eten we eerst wat voordat we via de Fernpaß verder rijden.

  

  

Bij Imst rijden we de snelweg op richting Innsbruck. Ten oosten van de stad gaan we naar een camping in het plaatsje Weer. Hier staan we voor één nacht op een mooie plek en genieten we buiten van het mooie en warme weer. Morgen gaan we over de Brenner naar Italië.

 

Dag 12 Dinsdag 16 april – Italië – Sabbionara 235km

Heerlijk lenteweer, onbewolkt als we de fijne camping in Weer verlaten. Via de A12 en A13 rijden we de Brenner over naar Italië. We willen vandaag overnachten in Sabbionara. Hier bij een wijnboerderij en restaurant is een CP, waar overnachten gratis is als je gebruik maakt van het restaurant. De rit gaat voorspoedig en ondanks het vele vrachtverkeer op deze route rijden we zonder oponthoud naar deze mooie plek.

CP Agriturismo Erta Sabbionara – sitecode 7058

Tegen enen komen we aan en plaatsen we de camper op de mooie plaats achter het restaurant. Bij het aanmelden vertelt de vriendelijke uitbater ons dat we gratis mogen overnachten als we daar eten. Dat zullen we dan ook doen. In de middag wandelen we met Beau nog even het dorp in. ’s Avonds genieten we van een heerlijke en complete Italiaanse maaltijd inclusief wijn en koffie. Ook worden er nog flessen limoncello en likeur op tafel gezet. ‘Schenk zelf maar in! ‘ Het was lekker en gezellig en we staan hier op een hele mooie plaats.

 

Dag 13 Woensdag 17 april – Italië – Venetië (Mestre) 167km

Na het gebruikelijke ochtend ritueel gaan we vandaag richting Venetië. Een rit van 167 kilometer, grotendeels over autosnelwegen. Die rijden we vrijwel meteen op. Via de A22, A4 en A57 komen we zonder files aan op camping Venezia in Mestre.

Thuis had ik een paar weken voordat we vertrokken bij de ANWB een zogenaamde Tolbadge aangeschaft. Dit kleine apparaatje wat je in het midden boven op de voorruit moet plakken heeft ons in Italië heel veel gemak opgeleverd. Je kiest de tolpoort met het embleem ‘Telepass’ en je kunt er met 30 kilometer per uur gewoon doorrijden. Je hoort een piepje en de slagboom gaat meteen open. De Tolbadge is te gebruiken in vier landen; Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. 

Camping Venezia – sitecode 23204

Het inchecken op camping Venezia gaat vlot. De ACSI kortingskaart is hier geldig en hierdoor betalen we nu geen € 26,- per nacht, maar € 20,-. Later bij vertrek en uitchecken moeten we betalen. We blijven twee nachten op deze camping, zodat we morgen alle tijd hebben om Venetië te bezoeken. De camping heeft een nieuw gedeelte waar we willen staan. Hier zijn nog geen hoge bomen, zodat satelliet ontvangst geen probleem is. De camping beschikt over heel mooi sanitair. Het is een perfecte verblijfplaats op korte afstand van Venetië. Het is onbewolkt en 24 graden, de rest van de middag zitten heerlijk buiten in de zon.

 

Dag 14 Donderdag 18 april – Italië – Venetië (Mestre) 0km

Na het ontbijt kopen we bij de receptie van de camping twee bustickets voor ons bezoek aan Venetië. De retourkaartjes kosten slechts € 3,- per stuk en via een beveiligde poort met code zijn we snel bij de bushalte. Bus nr. 5 brengt ons in een kwartier naar Piazzala Roma aan de rand van Venetië. Daar krijgen we als we de eerste brug over wandelen een eerste blik van de stad. We wandelen in een rustig tempo over bruggen en door smalle straatjes naar het San Marcoplein. Daar zien we erg mooie gebouwen en hele dure terrassen. We blijven zo’n drie uur in de stad als de bus ons daarna vroeg in de middag weer terug brengt naar de camping.

  

 

Verder naar Week 3