Week 2 Nederland maart 2022

Week 2 Nederland maart 2022

 

Dag 8 – Donderdag 10 maart – Hengelo (Gld) 21km

Vandaag rijden we week 2 binnen van deze reis. We gaan naar Hengelo. Nee, niet opnieuw naar de stad Hengelo-Overijssel waar we eerder deze reis een ster in de voorraam lieten repareren, maar naar het dorpje Hengelo in de provincie Gelderland. Net buiten het dorp is er een mooi aangelegd camperpark in de vorm van een vlinder. Niet zo verwonderlijk dat de naam van de CP Camperpark De Vlinder heeft gekregen. Er zijn maar liefst 59 plaatsen. De plaats is nog volop in ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld wel een sanitair unit aanwezig, maar dat zal in de toekomst wel vervangen worden door een mooi gebouw. 

Als we arriveren staat er op de grote CP slecht één camper. Nog keuze uit 58 plaatsen dus. We gaan maar weer eens fietsen. Immers de achterhoek is bij uitstek de regio om de fiets te pakken. Een afwisselend coulisselandschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bossen. Kastelen en plaatsen waar je de historie nog voelt. De route brengt ons door Hengelo en een mooi natuurgebied met bos naar Ruurlo waar we plaats nemen op een gezellig terrasje voor een speciaal biertje. Het blijft maar prachtig weer en de temperatuur is ook van lieverlee gestegen, dus genieten we extra in een heerlijk zonnetje van dit heerlijk gebrouwen vocht.

 

Dag 9 – Vrijdag 11 maart – Zutphen 13km

CP De Heicohoeve – sitecode 69279

Het is maar een kleine verplaatsing van de mooie vlinderplaats naar Zutphen. Slechts 13km verder gaan we naar CP De Heicohoeve. De weg er naar toen voert ons eerst bij Zutphen door industriegebied De Revelhorst om daarna uit te komen bij de rustige camperplaats van de Heicohoeve. Deze CP ligt op fietsafstand van het historische centrum van Zutphen. Dat gaan we overigens vandaag niet bezoeken, het mooie centrum hebben we eerder met een familiedag al eens bezocht. Toen kregen we een rondleiding van een stadsgids wat erg leuk en informatief was. 

Na de lunch fietsen we naar Warnsveld, wat tegen Zutphen ligt. We gaan namelijk op bezoek bij Thole en Everdien die we kennen van het Camperforum. Met Thole heb ik regelmatig ook persoonlijk contact. Ook lees ik de reisverslagen van ze over de reizen naar Spanje en met name Marokko wat ons inspireert deze reizen komende jaren ook eens te kunnen gaan maken. Een paar weken geleden hadden we via WhatsApp contact om deze middag in Warnsveld af te spreken. Na iets meer dan 4km fietsen komen we bij ze aan en de ontvangst is erg hartelijk. We voeren leuke gesprekken met Thole en Everdien over van alles en nog wat en hebben een erg leuke middag bij deze gastvrije en vriendelijke mensen. Het bevestigt ons nog meer in de toekomst mooie reizen naar het zuiden te gaan maken!

Eind van de middag bestijgen we weer onze stalen rossen op weg terug naar de Heicohoeve niet voor we eerst even langs gaan naar de Lidl een paar straten verderop in Warnsveld voor enkele kleine nodige boodschappen. We kijken terug op een hele gezellige ontmoeting met Thole en Everdien en het was leuk ze beide nu in levende lijve te zien. We hopen wanneer ze bij ons thuis in de buurt zijn ze ons ook met een bezoek zullen vereren.

 

Dag 10 – Zaterdag 12 maart – Uddel 53km

  

CP Ouwediek – sitecode 44997

Van de plaats Uddel hadden we nog nooit gehoord, maar via Campercontact de website waar heel veel camperplaatsen te vinden zijn, met behulp van de op deze website vermelde sitecodes of plaatsnamen, kwamen we deze plaats tegen. Uddel ligt op de Veluwe in de gemeente Apeldoorn. Het dorp heeft religieus en politiek alle kenmerken van de Bijbelgordel, ook wel Bijbelbelt genoemd. De eerste vermelding van Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch. In 1992 werd het 1200-jaar bestaan uitbundig gevierd.

Camperplaats Ouwediek in Uddel ligt in een landelijke omgeving achter de boerderij. Op zondag is het hier vanwege de zondagsrust geen aankomstdag, wel vertrekdag. Maar vandaag is het zaterdag en kunnen we deze CP bezoeken en er morgen gewoon vertrekken. Er zijn 18 plaatsen met stroom beschikbaar en ook een douche en toilet zijn aanwezig. 

We maken weer een mooie fietstocht door deze prachtige Veluwe streek en komen langs Schaapskooi Ermelo waar een terrasje in de zon ons lokt. Na koffie met lekker appelgebak vervolgen we de fietsroute over de Ermelosche Heide naar Langoed Staverden. Daar komen we bij Kasteel Staverden langs Bierbrouwerij De Uddelaer. Opnieuw en ‘heel vervelend’ leggen we aan om er op het terras van de brouwerij dit kostelijk nat te gaan proeven. Het trippeltje smaak best. Jammer dat het gebouw in de steigers staat.

 

Dag 11 – Zondag 13 maart – Vianen (NB) 115km

Het plan was om 27km verder te reizen naar een camperplaats in Terschuur en dan een bezoek te brengen aan het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum aldaar. Op weg naar de CP komen we langs het museum en het is gesloten. Ai verkeerd gekeken op de website van het museum, het is wel open op zondag, maar pas vanaf april. Als we daarna de CP op rijden bevalt ons de plek niet zo. We besluiten door te rijden naar de volgende geplande bestemming en die ligt in onze provincie Noord-Brabant. We rijden naar Linden vlak bij Cuijk. Bij aankomst op camperplaats De Kleine Geest zijn er van de 25 plaatsen maar een paar beschikbaar en die staan op een laatste plaats na vol. Er wordt namelijk gewerkt aan verbeteringen. De aardige beheerder gunt ons die ene plek wel, maar we besluiten hier niet te blijven. Het wordt wel een mooie camperplaats en zullen we er zeker later nog eens terug komen. 

CP Ons Plekske in Vianen (NB) – sitecode 25035

We gaan 6km verder eens kijken in Vianen (NB) op CP Ons Plekske. Daar is wel plaats en voordat we de camper in zijn achteruit op een plaats willen zetten meldt een mede camperaar dat we de plaatsen langs de haag niet mogen gebruiken. De buren van Ons Plekske liggen in conflict met Frans en Francien, de eigenaren van deze prachtige plaats. Gelukkig zijn er nog wel een aantal plaatsen waar we wel uit kunnen kiezen en ook op een van die plekken staan we mooi. Ondertussen komt Frans ons al begroeten en legt het een en ander uit. We besluiten hier twee nachten te blijven. 

Het is mooi en warm weer, wat een mazzel hebben we toch deze vakantie. De stoelen en tafel gaan naar buiten en we gaan heerlijk genieten van de zon, een drankje en hapje en we maken het ons bekwaam, kortom we luieren er flink op los deze middag.

 

Dag 12 – Maandag 14 maart – Vianen 0km

Vandaag geen geluier, althans een deel van de dag, want de fietsen komen weer van de camper. In de gezellige recreatieruimte hangen diverse wandel- en fietsroutes en we pikken er eentje mee. Het is een handig kaartje met aanwijzingen en knooppunten dus dat komt wel goed. We fietsen van knooppunt naar knooppunt door Haps, Rijkevoort en Sint Anthonis. Vlak bij Natuurpoort De Heksenboom zien we een picknick bank waar onze zelf meegenomen broodjes worden genuttigd. Door het Sint Anthonisbos gaat de route terug richting Vianen.

Als we kort even terug zijn bij de camper op Ons Plekske besluiten we nog even naar de Maas Boulevard in Cuijk te fietsen. In de hoop op een terrasje in de zon, maar dat valt tegen. Er is daar maar weinig horeca en op maandag dicht. In het centrum vinden we wel een mogelijkheid voor een kop koffie met wat lekkers erbij.

 

Dag 13 – Dinsdag 15 maart – Vorstenbosch 30km

Droevig nieuws bereikte ons. Ons petekind zwanger van haar eerste kindje meldde vrijdag dat het niet goed ging met de zwangerschap en dat ze was opgenomen in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De hoop was dat ze onder de goede zorg daar de zwangerschap onder controle wisten te houden, maar helaas mocht het zo niet zijn. Ashley kreeg het HELLP-syndroom ook wel zwangerschapsvergiftiging. Uiterst zeldzaam, maar het treft haar wel. Omdat het leven van haar in gevaar kwam, moest het kindje komen. Zaterdag is het meisje op natuurlijke wijze geboren maar helaas meteen na de bevalling overleden. Het voelt allemaal zo oneerlijk. We besluiten onze volgende vakantiebestemming even te laten voor wat het is en rijden naar zus en zwager, de ouders van Ashley. Zij wonen in het buitengebied van Vorstenbosch en we kunnen daar de camper makkelijk op het eigen terrein plaatsen.

Na troosten, koffie en bijpraten gaan we gezamenlijk met ze naar Ashley en Luuk in Nistelrode. We kunnen er helaas niets aan veranderen, maar met onze aanwezigheid willen we ze graag steunen en troosten. Onze (schoon)zus en zwager halen eten en ook wij blijven mee eten. Als we weer terug zijn in Vorstenbosch drinken we samen nog even koffie en ook een borrel en praten na. We trekken ons terug in de camper en overnachten er op deze plaats.

 

Dag 14 – Woensdag 16 maart – Overloon 42km

CP Fam. van Well – sitecode 3170

Eerst nog even koffie drinken binnen bij (schoon)zus en zwager alvorens we vertrekken naar Overloon. We proberen onze gedachten aan het droevige gebeuren even voor een dag opzij te zetten. Morgen komen we terug voor de uitvaart van het baby meisje Liv.

In Overloon plaatsen we de camper na 6 of 7 jaar weer in de achtertuin van de familie van Well.  Ook nu is de ontvangst weer hartelijk. We wandelen naar ZooParc Overloon, een wandeling van ongeveer twee en een halve kilometer. Volgens onze zoon is het een leuke dierentuin en dat kunnen we beamen. Leeuwen, tijgers, vogels, kangoeroes en nog veel meer zien we tijdens onze rondgang door het park. Na twee uurtjes en koffie met gebak wandelen de zelfde route weer terug naar de camperplaats.

  

 

Verder naar week 3