Week 3 Duitsland 2019

Week 3 Duitsland 2019

 

Dag 15 Vrijdag 2 augustus – Horn-Bad Meinberg 38km

Volgende plaats wordt een CP bij een bad en wellness park in Horn-Bad Meinberg. Via een smalle toegangsweg naast het complex bereiken we de CP. Op grind kunnen we de camper parkeren en stroom halen uit voldoende aansluitingen voor € 0,50/kWh. Het stadje stelt weinig voor, wat we lopend bereiken via een park. ’s Middags komen de voorspelde regen- en onweersbuien. Ook in de avond vallen er een flink aantal van deze buien. Voor één overnachting hier meer dan genoeg.

 

Dag 16 Zaterdag 3 augustus – Telgte 128km

  

CP Gasthus Lauheide – sitecode 9315

Ook dit jaar zijn we weer onderweg op mijn verjaardag. De whatsappjes met felicitaties stromen deze ochtend weer binnen. Via een snelle route over de B1, A33 en B64 komen we aan in Telgte. Omdat er nodig boodschappen moeten worden gedaan keken we onderweg op deze route al uit naar een supermarkt. Als we bijna bij de CP in Telgte zijn, zoeken we eerst even op het internet of er een Lidl in de buurt is. Aan de rand van de stad vinden we die en slaan er de levensmiddelen voor de komende dagen weer in. De CP bij Altes Gasthus Lauheide is mooi en ruim. Er kunnen hier meer dan 100 campers staan en overal zijn er elektriciteitspunten. Ook bij een groot aantal van deze punten is een waterkraan aanwezig. Het is ook mogelijk het chemisch toilet en grijswatertank te legen. We worden vriendelijk ontvangen en mogen op deze mooie plek zelf een plaats uitkiezen. Je kan eigenlijk gaan staan zoals je zelf wilt. De kosten voor een overnachting is € 10,- inclusief stroom, water en afvoeren.

 

Vanwege mijn verjaardag wandelen we aan het eind van de middag naar het centrum van Telgte om daar in de vroege avond te gaan eten. Een wandeling van ongeveer drie kilometer waar we ongeveer drie kwartier over doen. Bij Gasthof Seiling op de Markt gaan we aan tafel. We hebben niet gereserveerd, maar binnen is er plaats genoeg. We proosten allebei met een prosecco op mijn verjaardag en het eten smaakt er prima.

 

Dag 17 Zondag 4 augustus – Rustdag 0km

Deze plaats is te mooi om er maar een dag te blijven, dus zullen we ook vandaag hier overnachten. We betalen binnen in het Gasthus opnieuw het staangeld voor vandaag en wandelen het bos in aan de overkant van de weg. Er blijkt een hele grote begraafplaats in dit bos te zijn. Geheel willekeurig liggen er vele honderden, misschien wel duizenden graven verspreid door het gehele bos. Er is een apart deel waar Britse militairen en hun familieleden liggen en ook een Pools deel komen we hier tegen. Zo’n begraafplaats in dit mooie bos heeft eigenlijk ook wel wat. We zien deze zondag veel mensen vooral op de fiets het bos in komen, waarschijnlijk om het graf van hun dierbare te bezoeken. Wij komen op een bospad een kleine ree tegen die ons mooi aan blijft kijken, tot we te dichtbij komen. 

Tegen drieën zijn we terug bij de camper. Anita gaat lekker buiten zitten, ik ga in de camper kijken naar de Formule 1 wedstrijd, de GP van Hongarije. 

 

Dag 18 Maandag 5 augustus – Finnentrop 136km

Volgens mijn routeboek zouden we de laatste drie dagen van onze vakantie Luxemburg bezoeken, maar we zien hier toch van af. Het heeft nu de voorkeur gekregen een plaats te zoeken aan de Rijn. Tijdens vorige trips hebben we ook al eens een paar maal langs de Rijn vertoeft en dat is ons steeds prima bevallen. Met behulp van de Campercontact App vinden we in Bad Hönningen een plek om naar toe te reizen. Maar eerst gaan we ongeveer half weg naar een gratis camperplaats in Finnentrop. Deze plaats ligt in het Sauerland. Vooral het laatste deel van de trip gaat door een mooi gebied. De CP in Finnentrop ligt langs de doorgaande weg. Zowel het overnachten als stroom en water zijn geheel gratis. Ook kun je er lozen. 

 

Dag 19 Dinsdag 6 augustus – Bad Hönningen 147km

De Rijn bij Bad Hönningen is voor de komende drie dagen ons doel. Eigenlijk voor twee nachten, maar het werden er drie. Hierover later meer. Na onze gratis overnachting op een prima plaats in Finnentrop, waar we van de weg voor de CP eigenlijk geen last van hadden, vertrekken we naar Bad Hönningen. Het weer is mooi en zonnig en tot Keulen is het rustig op de weg. Rondom Keulen is het wat drukker, maar geen files. We rijden langs Bonn en Königswinter langs de Drachenfels. De Drachenfels die we in juni met het orkest waarin ik speel hebben bezocht is weer even bekend terrein.

 

Op korte afstand van Königswinter langs de Rijn komen we aan op de grote camping in Bad Hönningen. Wellness-Rheinpark-Camping (sitecode 28061) is de plek waar we komende dagen willen staan. Ik meld me bij de receptie en er is plaats. Zelfs zijn er nog een paar plekken vrij direct aan de Rijn. We kiezen de vrije plek B15 waar aan de rechterzijde een plaats vrij moet blijven vanwege een brandgang. Dat is mooi, we hebben dan aan die kant de buren niet kort bij onze camper. De plek is mooi en we staan op een betonnen plaat met de neus van de camper naar de Rijn. Het uitzicht is uitstekend. 

 

Dag 20 Woensdag 7 augustus – Rustdag 0km

Deze ochtend loop ik vanaf de camping naar de bakker in het centrum van Bad Hönningen. Hoewel we zowat bij de camper op de camping ook verse broodjes kunnen kopen, kies ik ditmaal voor deze bakkerij zodat we ook wat lekkers erbij kunnen halen voor bij de koffie. ’s Middags stelt Anita voor naar het vlakbij gelegen Linz te gaan. Een mooi stadje met vakwerkhuizen dat op 7 kilometer van Bad Hönningen ligt. Bij de receptie informeer ik naar bustickets. De dame van de receptie weet niet precies of we de tickets in de bus kunnen kopen, maar adviseert om de trein te nemen. Het station ligt vlak bij de camping en op het perron zijn eenvoudig kaartjes te koop in de automaat. Dit advies was goed, want inderdaad hebben we de kaartjes snel gekocht en met een kort ritje van slechts zes minuten zijn we in het stadje. Het centrum is mooi met veel vakwerkhuizen en een gezellig terrasje is ook snel gevonden.

 

Dag 21 Donderdag 8 augustus – Rustdag 0km

Zoals eerder gezegd zouden we twee dagen hier blijven, maar het uitstapje met de trein naar Linz was ons duidelijk goed bevallen dat we vandaag nog eens met de trein op pad gaan, maar dan de andere kant op. We gaan naar Koblenz. Iets meer dan een half uurtje met de trein. Deze stad hebben we nog nooit eerder bezocht en volgens de dame van de receptie schijnt het een mooie stad te zijn. Ook willen we in Koblenz een bezoek brengen aan de Deutsche Eck, het punt waar de Moezel en Rijn samen komen.

  

De sneltrein naar de stad doet er inderdaad 35 minuten over en is een comfortabel reismiddel vanaf Bad Hönningen. Als we het station uitlopen en links afslaan zien we ongeveer op elke hoek van de straat een informatiezuil waarop de richting en lengte staat aangegeven naar de Deutsche Eck. Vanaf het station 2,5 kilometer. Met dit prachtige weer voor ons goed te doen. Via de Alt-Stadt komen we na een half uurtje wandelen aan op het punt waar we de Moezel en Rijn zien samenkomen. Voor het grote standbeeld op de Deutsche Eck wordt een groot podium opgebouwd voor het Koblenzer Sommerfest zu „Rhein in Flammen“. Tegenover de Deutsche Eck aan de oever van de Moezel zien we een grote camperplaats die erg vol staat. 

Na ons bezoek aan deze bezienswaardigheid lopen we terug naar de Alt-Stadt. We winkelen er en nemen een heerlijke coupe ijs op een terras. Als we de trein terug nemen naar Bad Hönnigen hebben we een stoptrein, maar die heeft een iets andere route dan de sneltrein op de heenweg. Gek genoeg doet deze stoptrein er korter over dan de sneltrein. Aan het eind van de middag zijn we weer terug op de camping na een leuk uitstapje naar Koblenz.

   

 

Dag 22 Vrijdag 9 augustus – Gerolstein 116km

In Gerolstein in de Eifel hebben we eerder overnacht. Op camperplaats ‘Hallen und Freibad’ sitecode 890. De route gaat vanaf Bad Hönningen langs de Rijn richting Koblenz. Daar komen we op de A48 en via de A1 zijn we snel bij de CP. We staan bijna op dezelfde plaats waar we eerder stonden. De plaats kost € 10,- all-in dus inclusief stroom, water en afvoeren. Bij het zwembad rekenen we het staangeld af en na de lunch lopen we ook ditmaal het centrum in. Via het park, waar Beau nog even het water in gaat, komen we op tijd weer terug bij de camper, want het voorspelde slechte weer dient zich aan. Hele heftige regen geselt de camper. Met bakken valt het er uit en vlak in de buurt slaat ook nog ergens de bliksem in. We kunnen helaas de rest van de middag en avond niet meer buiten zitten. Kortbij in Luxemburg heeft zelfs een tornado huisgehouden en voor veel schade gezorgd. Laat in de avond wordt het weer droog. 

 

Dag 22 Zaterdag 10 augustus – Naar huis 276km

Het loopt anders dan verwacht. We zouden deze dag de laatste overnachting deze vakantie op de CP in Pronsfeld gaan doen. We rijden er ook naar toe. Het is maar een korte verplaatsing van 32 kilometer. Ondanks dat een deel van de camperplaats is afgesloten voor een Belgische kamperclub, is er nog voldoende plaats. We eten wat en zitten ook nog even buiten tot er weer buien vallen. Ook waait het flink zodat het niet echt aangenaam weer is. Om kwart voor een nemen we de beslissing om hier niet te blijven, we gaan naar huis.

Kort na het verlaten van Pronsfeld rijden we de A60 op en zijn al snel in België. Via St. Vith, Verviers en Luik komen we snel weer bij Maastricht Nederland binnen. Vooral op deze route was het in tegenstelling wat we dachten erg rustig op de weg. Ook in Nederland geen files, slechts een kleine vertraging van 4 minuten bij Eindhoven rijden we om kwart voor vier onze straat weer in en zijn we thuis. Na eerst koffie ruimen we alvast de camper weer uit. Deze dag eerder thuis geeft ons morgen zondag wat meer tijd de camper schoon te maken om vervolgens maandag weer aan het werk te gaan. Het was een prima en rustige vakantie waar de gemaakte route op enkele punten toch flink gewijzigd is geworden.

 

Totaal gereden: 1.729km