Week 4 Engeland-Schotland

Week 4 Engeland – Schotland 2016

Dag 22 Maandag 29 augustus – Engeland – Horseheath 167km

Omdat we nog een dag op het schema voor liggen, hoeven we vandaag niet het hele lange traject richting Dover te rijden. We proberen ergens halverwege op de route naar Dover te overnachten. In de buurt van Cambridge vinden we met behulp van Britstops een mooie plaats. Een rit van 167 kilometer naar Horseheath waar we bij een hotel/pub rond elf uur de camper al mogen plaatsen op de parkeerplaats. Na de koffie op het terras maken we met Beau een mooie wandeling en doen we vandaag verder niet veel. ’s Middags zitten we heerlijk op hetzelfde terras in de zon met een aangename 24 graden aan een paar biertjes. Morgen volgt de laatste stop in Engeland, in de buurt van Dover.

Horseheath-001 Horseheath-002 Horseheath-003

 

 

Dag 23 Dinsdag 30 augustus – Engeland – Martin Hill 192km

We liggen door de extra stop in Horseheath weer op schema, zodat we vandaag in de buurt van Dover overnachten. Zo kunnen we woensdag op tijd in de haven zijn voor de overtocht naar Duinkerke.

Hawthorn-001

Als we na een paar kilometers de M11 oprijden richting Londen, komen we vrij snel daarna in een file. Na een half uurtje rijden we weer wat vlotter en de tweede file dient zich aan op de ringweg M25 rond Londen. Ook hier weer een half uurtje vertraging. Daarna gaat het vlot en we kunnen verder zonder oponthoud over de (tol) brug bij Darford Crossing. Tegen twaalven rijden we de parkeerplaats op bij de pub in Tilmanstone, maar de plek bevalt ons niet. We besluiten een stukje door te rijden naar ons alternatieve adres. Hawthorn Farm Caravan Park in Martin Hill. Deze plek ligt op slechts zes en een halve kilometer van de haven van Dover. Het is een vrij grote camping en na ons gemeld te hebben bij de receptie snel een mooie plek gevonden. De rest van de middag zitten we heerlijk buiten in de zon. We zijn erg blij met dit mooie alternatief. Morgenvroeg naar de haven voor de oversteek naar Frankrijk.

 

Dag 24 Woensdag 31 augustus – België – Diksmuide 72km

Bye Bye Engeland

We hebben een goede keuze gemaakt door naar deze camping te rijden. Het is een prima plek en we stonden er erg fijn. De camping ligt op 6,5 kilometer van de haven van Dover. We hebben alle tijd want de boot van 12 uur is geboekt. Na de gebruikelijke rituelen en het kopen van verse broodjes in de campingwinkel rijden we om 09.15 uur naar de haven. We zijn vanwege de korte rit erg snel daar en gaan heel vlot door de (Franse) douane, maar helaas komen we iets te vroeg aan bij het loket van DFDS. We moeten het haven terrein weer af omdat we 20 minuten te vroeg zijn. We maken even een kleine ronde richting het fort van Dover waar we in de buurt even stoppen. Na een twintig minuten kunnen we terug naar de haven en opnieuw inchecken. Nu kunnen we wel door en staan we kort daarna in de juiste rij te wachten voor de ferry. Verder verloopt alles zoals verwacht goed. Vanaf Duinkerke is het ongeveer 65 kilometer naar onze laatste overnachting deze reis. We rijden naar camperplaats ” ’t Nesthof’ (sitecode 42048)” in Diksmuide. Daar komen we rond 16 uur aan en we worden hartelijk begroet door beheerder Nancy. Er staat nog een camper op deze camperplaats, dus kunnen we een mooie plaats uitkiezen. Een hele mooie camperplaats die uitnodigt om hier vaker te komen.

Diksmuide-001

Het zit er na deze overnachting op. Morgen de laatste kilometers naar huis. We kijken terug op een geweldig mooie reis naar Engeland en Schotland met heel veel geluk van het goede en mooie weer wat we hebben gehad. Engeland is mooi, Schotland is geweldig.

 

Dag 25 Donderdag 1 september – naar huis 238km

We rijden de route naar huis niet via Veurne, Brugge, Gent en Antwerpen, maar gaan via Torhout over de E403 naar Brugge en via de rondweg verder naar Sluis in Zeeuws Vlaanderen. Na een lunchstop in Oostburg gaat het door de Westerschelde tunnel (tol) bij Terneuzen via Bergen op Zoom en Breda verder naar huis. Een kilometer of 20 langer is deze route, maar veel minder druk, zeker rond Antwerpen. Rond 14 uur zijn we thuis.

Totaal gereden: 3.478km