Week 4 Italië 2019

Week 4 Italië 2019

 

Dag 22 Vrijdag 26 april – Oostenrijk – Lind im Drautal 243km

Gasthof Zur Post Lind im Drautal- sitecode 53181

Hoewel we in Pieve d’ Alpago een rustdag in gepland hadden, kunnen we ook hier in Cimolais volgens ons schema nog een dag blijven. Maar het weerbericht voor deze streek is niet zo gunstig. Dus rijden we naar onze volgende bestemming op ons routeboek. Bij een gasthof in Lind im Drautal, in Karintië Oostenrijk, schijn je gratis te mogen overnachten. 

We zouden de steile weg vanaf Cimolais weer omlaag moeten rijden en dan richting Innichen waar we ervoor een bergpas moeten nemen. We besluiten een snellere maar iets langere route te nemen. We rijden nu aan de andere kant van Cimolais het dorp uit en dalen iets makkelijker af. We rijden door een prachtig gebied. Omdat we al rond 8 uur zijn vertrokken is het heerlijk rustig hier tijdens de afdaling. De route gaat verder binnendoor via Barcis en Maniago naar Udine. Daar komen voordat we nog even boodschappen hebben gedaan bij een Lidl op de Autostrada A23 richting Villach. Een hele mooie en nu rustige autosnelweg. Zonder vertraging komen we Oostenrijk weer binnen en via de A10 en B100 zijn we om kwart voor een bij Gasthof zur Post. Ik meld me binnen en een vriendelijke dame verwelkomt ons en wijst ons de plaats aan waar we mogen staan. Er is ook een stroomaansluiting. We staan tussen het gasthof en een grote schuur met uitzicht op de bergen. Een keurige en gratis plek. Voor vanavond heb ik meteen ook een tafel in het gasthof gereserveerd. Natuurlijk maken we een mooie wandeling bij droog en af en toe zonnig weer. Weer liggen we nu een dag voor op ons reisschema.

 

Dag 23 Zaterdag 27 april – Oostenrijk – Golling a/d Salzach 133km

We hebben gisterenavond heerlijk gegeten in het gastvrije gasthof. Het zijn zeer gastvrije mensen die ons nog een Obstler aanboden. Het heeft ’s nachts nog flink geregend, maar daar hadden we op dat tijdstip helemaal geen last van. Als we weer vertrekken is het droog en zonnig en gaan op weg naar een CP in Golling a/d Salzach. Bij Aqua Salza zijn vijftien camperplaatsen beschikbaar. Vlak ervoor bezoeken we eerst Burg Hohenwerfen. Via de A10 richting Salzburg met de twee toltunnels, de Katschberg- en Tauerntunnel rijden we naar Werfen.

  

Om precies half tien rijden we de nog lege parkeerplaats op en kopen we de toegangskaarten voor het kasteel met roofvogelshow en de lift omhoog de berg op. We doen eerst de rondleiding door de burcht. Met gids en ook een audioguide in onze eigen taal. De rondleiding duurt een uur met ook een klim in de klokkentoren. Daarna gaan we naar buiten waar de roofvogelshow op punt staat de beginnen. Ondanks wat lichte motregen vinden we ook deze show weer erg leuk om mee te maken.

 

Na deze stop is het nog maar 16 kilometer naar de CP in Golling. Maar helaas doet het navigatieapparaat weer moeilijk. Als we de A10 weer verlaten en Golling in rijden, begint de GPS het ineens weer te doen om mooi op tijd ons de weg te wijzen naar de camperplaats. Daar vinden we een mooie plaats met weer prachtig uitzicht. We betalen het staangeld bij de receptie van Aqua Salza en hebben weer een prima overnachtingsplaats gevonden. ’s Middags breekt de zon door en kunnen we na een wandeling door het stadje nog even lekker bij de camper buiten zitten.

 

Am Freizeit- und Wellnessbad Aqua Salza  Golling a/d Salzach – sitecode 14514

 

Dag 24 Zondag 28 april – Duitsland – Bad Aibling 177km

Het is het plan om vandaag een wandeling te maken door de Grießbachklamm. Die ligt langs weg 178, niet al te ver van St. Johann in Tirol. De route gaat via de A10 en A1 naar Duitsland. Daarna meteen de snelweg weer af en over de B20 en B21 terug naar Oostenrijk. Een mooie route over prima wegen. Jammer maar de klamm is volgens een mededeling op een informatiebord op de parkeerplaats gesloten. Tot half mei mag men er niet komen. Geen wandeling vandaag door de Grießbachklamm, die houden we dan nog maar een keertje tegoed. We gaan verder naar Bayrischzell. Ook weer een mooie route via Kufstein en de Thierseestraße. Maar als we de CP daar oprijden vinden we het geen geschikte plaats om er te verblijven. En ook zeker niet om er de geplande rustdag te houden. Er staan personenauto’s op de CP geparkeerd ondanks een verbodsbord. We gaan snel verder naar onze alternatieve plaats. Op 32 kilometer de CP in Bad Aibling. Het is een zeer drukke camperplaats ‘An der Therme’ met plaats voor 31 campers. We kunnen nog kiezen uit een paar vrije plaatsen en hebben ook nog een vrije stroomaansluiting die in de prijs is inbegrepen. Ook vanaf deze plek hebben we zicht op de satelliet zodat we vanavond tv kunnen kijken. Dit is niet op alle plekken mogelijk. Kort na onze aankomst loopt de CP helemaal vol. Over de hele middag en avond blijven er campers de CP oprijden tevergeefs op zoek naar een vrije plek. 

An der Therme Bad Aibling – sitecode 8226

Na een wandeling met Beau lopen we zelf nog even het centrum van het stadje in en daar blijkt deze zondag een braderie te zijn. We hebben ook nu weer een goede overnachting gehad op deze drukke CP, maar blijven er geen extra rustdag. Omdat we niet een tweede nacht hier zullen blijven liggen we weer twee dagen voor op ons reisschema. We zoeken wel een leuker alternatief om deze dagen in te lopen. Morgen gaan we alvast naar de volgende geplande CP in Neuffen. De foto’s op Campercontact van deze plaats spreken ons wel aan en als dat inderdaad zo is houden we misschien daar wel een extra rustdag.

 

Dag 25 Maandag 29 april – Duitsland – Neuffen 272km

We rijden vandaag naar Neuffen in Baden-Württemberg. Dat is een trip van 272 kilometer. Al snel rijden we op de A8 richting München. Dan bij de rondweg om de stad begint het te regenen. Via de drukke rondweg A99 om München gaat het toch redelijk vlot door en even later zijn we weer op de A8 richting Stuttgart. Daar is het op een enkele bui inmiddels droog geworden. Rond een uur rijden we net buiten Neuffen omhoog en komen aan op de CP. Er staan al wel enkele campers op deze gratis plaats, maar we vinden een prima plek. De CP is zoals gezegd gratis, voor stroom en water betaal je wel wat. Stroom kost € 2,- voor 8 uur en water kost ook € 2,- voor ongeveer 80 liter. Het uitzicht vanaf de plaats is weer erg mooi met zicht op een berg met kasteel ruïne. Na onze installatie en het vullen van de schoon watertank lopen we naar beneden het plaatsje in. Bij de plaatselijke bakker kopen we verse broodjes en gebak en in de supermarkt in het centrum enkele overige boodschappen. Na een stevige klim met volle boodschappentas zijn we terug bij de camper. Na de lunch wandelen we met Beau een mooie ronde. Op deze plek zullen we morgen de uitgestelde rustdag gaan houden.

 

Dag 26 Dinsdag 30 april – Duitsland – Neuffen 0km

Het zit als we wakker worden potdicht van de mist. Het heeft vannacht ook weer langdurig geregend. Pas tegen half drie in de middag klaart het op en komt de zon weer tevoorschijn. Tijd voor een wandeling. Vanaf de CP eerst honderd meter naar beneden en daarna rechtsaf een wandelpad op. Het wordt een mooie wandelroute die eindigt in het stadje. Omdat we nog steeds een dag voor liggen op het schema zoek ik terug in de camper naar een leuke tussenstop voor morgen.

 

Dag 27 Woensdag 1 mei – Duitsland – Bad Schönborn 153km

Vandaag is het net zoals in het grootste deel van Europa een nationale feestdag. Het is de dag van de arbeid. En dat het een feestdag is merken we in positieve zin op de Autobahn, want er is amper vrachtverkeer. Gisteren heb ik een tussenstop gevonden die langs onze geplande route ligt op weg naar Siefersheim. Op 153 kilometer, vlak bij de snelweg A5 rijden we naar Schönborn. Daar moet vlak bij een wellnesscentrum een grote CP liggen met plaats voor 87 campers. Na een rit van anderhalf uur komen we bij Schönborn en een omleiding die ik achteraf niet hoefde te nemen. We rijden door het smalle centrum van het stadje, maar komen goed aan op de grote CP. We kiezen een mooie vrije plek en betalen in de receptie bij een vriendelijke beheerder het staangeld en meteen ook de voor morgen bestelde broodjes. Het weer op deze feestelijke dag is bijzonder mooi, het is onbewolkt en met 23 graden zonder wind zeer aangenaam. Bijna naast de camperplaats is een klein dierenpark waar we met Beau even doorheen lopen.

Vlak bij de CP in het park is een Biergarten, waar het gezellig druk is. Op een podium wordt ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid muziek gemaakt. We nemen plaats op een van de bankjes en drinken een paar biertjes / wijntje. We delen maar even mee in de Duitse feeststemming.

 

Dag 28 Donderdag 2 mei – Duitsland – Siefersheim 111km

  

Met de extra stop in Schönborn liggen we weer op schema. Gisteren heb ik al gebeld naar Weingut Sommer in Siefersheim dat we vandaag graag willen komen voor een overnachting met de camper en uiteraard een wijnproeverij. Na eerst wat boodschappen bij de Lidl in Schönborn, zijn we snel weer op de A5 en kort daarna via de A6 op de A61. Na een uur en twintig minuten zijn we bij de wijnboer waar de boerin ons welkom heet en aanwijst waar we kunnen staan. Er staan al twee campers en de onze komt eveneens op een mooi plekje te staan. Met een lange kabel kunnen we stroom pakken. Er is ook een dames- en herentoilet aanwezig. Alleen lozen is hier niet mogelijk maar dat is geen probleem. Weer een mooie camperplaats in een prachtige (wijn)omgeving.

  

Weingut Sommer Siefersheim – sitecode 2790

Vroeg in de avond proeven we verschillende wijnen en twaalf flessen uit vier verschillende soorten half droge witte wijnen zijn we spekkoper. Door deze aankoop mogen we gratis op de CP blijven deze overnachting.

 

Verder naar Week 5