Week 5 Duitsland 2022

Week 5 Duitsland 2022

 

Dag 29 – Donderdag 30 juni – Zülpich 142km

Overnachting: € 10,00 – water betaald,  stroom inclusief 

  

Na twee fijne dagen in Lösnich verplaatsen we ons verder noordelijk. We gaan naar de CP in Zülpich, dicht bij Euskirchen. Eerst servicen we nog op de CP van Lösnich. We rijden over de Hochmoselbrücke en komen meteen op een vierbaansweg. De B50 gaat over in de A60. Het is lekker rustig op deze Autobahn. Bij Prüm over op de B51 Bundesstraße, maar veel stukken met dubbele rijstroken. Tenslotte via de A1 naar onze bestemming in Zülpich. 

De CP is uitgebreid met een tweede deel, waar we gaan staan. Voor € 10,00 halen we een ticket uit de automaat zodat we er mogen blijven, inclusief stroom. Dat zijn mooie prijzen! Op de CP van Lösnich hebben we bij de mobile bakker vanmorgen broodjes gekocht, die we eerst gaan eten.

We gaan wandelen naar het Römische Bastion in Zülpich. Het is wel erg warm, drukkend warm. Er wordt vandaag onweer voorspeld, dus willen we dat graag voor zijn. De Romeinse burcht bevat tegenwoordig appartementen, maar een van de torens is te beklimmen. In een museum vlak bij deze toren kunnen we twee kaartjes kopen. Voor één Euro per persoon mogen we de klim gaan maken. Boven wacht rondom een mooi uitzicht over de streek. 

Terug bij de camper moeten we gedwongen de luifel uit draaien, het is te warm in de zon. De temperatuur bereikt deze middag 33 graden. Rond half vijf begint het te betrekken en in de verte rommelt het al. We draaien de luifel alvast maar in. Even later barst de bui los. Na een uurtje is het al heerlijk afgekoeld. 

  

   

 

Dag 30 – Vrijdag 1 juli – Geldern 129km

Overnachting: € 8,00 – water betaald, stroom € 0,50 / kWh

  

De laatste bestemming deze reis, Geldern. Niet ver van Venlo. In mijn eigenlijke schema zouden we op zondag thuis komen, maar Anita moet dan ’s nachts gaan werken. Om dan op deze zondag thuis te komen, de camper leeg halen en schoonmaken terwijl er een nachtdienst aan zit te komen zie ik niet zitten. En dus hebben we eerder deze week een bestemming overgeslagen.

Na de regen en onweer gisterenavond koelde het mooi af. Vanmorgen scheen de zon weer, maar was het veel aangenamer. Na de dieseltank vullen in Zülpich rijden over de A61 richting Venlo. Het is wat druk op deze route, maar geen files. Tegen twaalven rijden we de CP in Geldern op en vinden snel een mooie vrije plaats. Er staan al een flink aantal campers, maar er is plaats voor 45. In het tankstation vanmorgen meteen ook kaiserbroodjes gekocht, die we eerst voordat we de stad in wandelen burgemeester maken.

Het is maar een korte wandeling naar het stadscentrum waar het markt is. De grote kerk op de Markt is helaas niet open. Na wat kleine boodschappen en een ijsje, nemen we voor de laatste keer deze vakantie plaats op een terrasje. Laat in de middag terug op de CP waar er steeds meer campers bij komen. Het weekend is begonnen. Morgen gaan we naar huis.

 

Dag 31 – Zaterdag 2 juli – naar huis 126km

Een stukje binnendoor om bij Venlo op de A67 uit te komen. We rijden naar huis.

 

Totaal gereden: 2.590km – aantal dagen: 31 – overnachtingskosten: € 120,00