Week 5 Italië 2019

Week 5 Italië 2019

 

Dag 29 Vrijdag 3 mei – Duitsland – Braubach 96km

CP Rheinufer Braubach – sitecode 8913

Eigenlijk zou het vandaag een lange rit worden naar Schermbeck-Galen, maar we vonden het voor de vrijdag een te lange rit. En dus zochten we een mooi alternatief. In de app van Campercontact vonden we dat in Braubach, in de buurt van Koblenz. Direct aan de Rijn ligt de CP Rheinufer. Deze CP heeft drie rijen. De voorste rij staat direct aan de Rijnoever, dan een rij er achter en de derde rij staat op gras het dichtst bij de weg en het spoor. Dat spoor wordt intensief gebruikt door vooral goederentreinen, en ook in de nacht. Ondanks het lawaai van deze treinen stoorde het ons niet veel. Bij aankomst waren er twee plaatsen vrij op de voorste rij, zodat we mooi met de neus van de camper aan de Rijnoever konden staan. De prijs van € 12,- is all inclusief. Stroom, water en lozen. Er is ook een toilet- en douchegebouw wat met een code op de parkeerticket toegankelijk is.

  

Het oude centrum ligt direct achter de camperplaats. Boven het stadje op een berg toornt een kasteel. ’s Middags wandelen we naar boven en bezoeken we dit kasteel ‘Marksburg’. Met een gids hebben we langs en door de burcht een rondleiding van een uur. Diezelfde middag heb ik in restaurant ‘Der Goldene Schlüssel’ alvast gereserveerd. We gaan in de vroege avond daar uit eten om er alvast deze vakantie ermee af te sluiten. Het is een gezellig restaurant met hele vriendelijke bediening en heerlijk eten.

 

Dag 30 Zaterdag 4 mei – Duitsland – Emmerich am Rhein 246km

Yachthafen Emmerich – sitecode 769

Deze reis loopt op zijn eind. Het heeft de deze nacht een aantal uren flink geregend en als we opstaan is het nog steeds niet droog. We twijfelen om nog naar onze laatste bestemming Emmerich am Rhein te rijden, dan wel naar huis. We besluiten toch deze reis zoals gepland af te maken en deze laatste overnachting te doen. We verlaten Braubach via de B42 en volgen de route naar de A3. Die gaat voordat we de snelweg op komen over hoge heuvels. Door de kou vannacht en neerslag is hier sneeuw gevallen. En dat in mei! Eenmaal op de A3 gaat het vlot op een kleine vertraging na in de buurt van Oberhausen vanwege wegwerkzaamheden. We rijden de lange A3 bijna helemaal af tot Emmerich. Bij de jachthaven gaan we de laatste overnachting houden. Als we net op de plaats staan valt er een enorme hagelbui. Het hele terrein ziet wit van de hagel en het is koud. Tussen de buien door laten we Beau uit. ’s Middags wandelen we naar het centrum en de Rijn boulevard. Dat is een wandeling van 2,5 kilometer. Na de koffie op een overdekt terras op de boulevard wandelen we weer terug. Gelukkig was het even droog. De boulevard van Emmerich is wel leuk, maar het centrum vinden we niet echt aantrekkelijk.

 

Dag 31 Zondag 5 mei – naar huis 128km

Het zit er weer op, we gaan naar huis. Het was weer een prachtige reis, veel mooie plaatsen bezocht en op prachtige camperplaatsen en campings gestaan. Het weer was de eerste dagen mooi, later in de eerste week werd het koud. Na Füssen werd het prachtig en warm lenteweer. Vanaf Assisi ging het weer wat minder met het weer. Meestal viel de regen ’s avonds of ’s nachts. De laatste twee dagen werd het weer kouder. We hebben erg genoten van deze vakantie.

 

Totaal gereden: 4.341km