Zwarte woud 2013

Zwarte Woud 2013

Het is zomer geworden en gaan we verdeeld in drie korte periodes met de camper op pad. Reden is dat Anita, die in de zorg werkzaam is, een aantal extra nachtdiensten draait voor collega’s die op vakantie gaan. Zo vertrekken we begin juli voor een week richting het Zwarte Woud. Ons reisdoel ligt in Menzenschwand (sitecode 8681) waar een camperplaats zich bevindt bij de ski hut.

Menzenschwand - Zwarte Woud

We rijden via Maastricht en Luik door de Ardennen over de E42 / A27 langs Verviers richting Sankt Vith. Bij Verviers wordt er gewerkt aan de weg en zijn de rijbanen versmald en is er een snelheidslimiet ingesteld van 70 km per uur. Op dat moment word ik ingehaald door een Nederlander met een VW-busje met caravan die al vanaf Eindhoven achter me rijdt. Bij de versmalde rijstroken en snelheidslimiet gaat het meneer ineens niet snel genoeg en haalt hij me in waar het eigenlijk niet kan. Automatisch stuur ik de camper wat naar rechts en IMG_0949raakt de spiegel een paaltje. Gevolg is dat met een harde klap de spiegel naar binnen klapt tegen de zijraam en het glas van de spiegel er uit kegelt. Dank u wel meneer! Ik kan daar niet stoppen omdat het te gevaarlijk is en beschouw de spiegel als verloren. We zullen later vanaf de camperplaats in Menzenschwand gaan proberen dit op te lossen. Voorlopig rijden we door zonder rechter spiegel, alleen het kleine spiegeltje onderin zit er nog wel in, en halen we zo min mogelijk andere voertuigen in.

We rijden door tot de camperplaats Ottweiler (sitecode 950) en overnachten daar. Het is er erg warm, meer dan 30 graden, maar de cp bij een gasthof en enkele meertjes gelegen is er rustig. Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting het zuiden. We rijden door de stad Saarbrücken naar Frankrijk en rijden over de snelweg A4 naar Straatsburg. Daar komen we al rijdend over de Europabrug Duitsland weer in en tanken we in Kehl de nodige diesel. Ook stoppen we nog ergens in een klein dorpje voor een lunch en laten we de honden nog even uit voordat we de A5 op gaan. Via Freiburg rijden we richting de Titisee en slaan we daar af naar de B500. Bij de Schluchtsee volgt het laatste stukje naar Menzenschwand. Het is een erg mooie streek.

De camperplaats ligt bij de ski hut aan de Rehweg. We zetten de camper op een mooi plaatsje en nemen stroom uit de paal. Wat een mooie plek en heerlijk rustig! Betalen doen we door het geld in een envelop met ingevuld formulier te deponeren in de ski hut. Tijdens ons verblijf blijft het prachtig weer en vanwege de hoogte op bijna 900 meter is het er heerlijk aangenaam. We wandelen er diverse mooie routes.

Neef aan de Moezel Menzenschwand Menzenschwand

Vanaf de camperplaats in Menzenschwand bel ik met de ANWB in Nederland om het probleem met de spiegel opgelost te krijgen. Zij schakelen de Duitse ADAC in om het te regelen. Die weet ons te vertellen dat een nieuw spiegelglas regelen vijf werkdagen gaat kosten. Tijd die we niet hebben omdat we dan weer zijn vertrokken van deze cp. Ik neem opnieuw contact op met de ANWB en zij kunnen de spiegel opsturen, maar dan moeten we wel een adres opgeven. Tegenover de camperplaats is er een klein garagebedrijf. Ik geef aan de ANWB door daar heen te lopen en het adres te vragen, zodat ze daar de spiegel naar toe kunnen sturen. Daar het probleem voorgelegd zegt de aardige man “Ach Mensch, dieser Spiegel habe ich morgen hier!” En dat wordt geregeld. Ik bel de ANWB dat ik het zelf regel via dit bedrijfje en de volgende ochtend om 11 uur rij ik de camper even van de cp af om de goede man de inmiddels gearriveerde spiegel in de lege kap te laten klikken. Klaar en met maar € 40,- snel en goed opgelost kunnen we weer veiliger rijden.

Op onze terugweg overnachten we op de camperplaatsen van Oberbrombach (sitecode 9719) en aan de Moezel in Neef (sitecode 919), allemaal mooie cp’s.

Menzenschwand Menzenschwand